vineri, 6 mai 2016, ora 19:00
ELECTRA
dupa Sofocle si Euripide
Scenatiu de Mihai Maniutiu
Regia: Mihai Maniutiu
„Maramuresul este un loc miraculos si, odata, cind am fost, am auzit vocile vechii Elade, vocile tragediei grecesti... Muzica lor e dintr-o zona arhaic rituala, care nu mi s-a parut deloc straina de Elada. Repetitiile mi-au confirmat ca verbul tragediei eline merge perfect cu ritmul muzicii traditionale din Maramures si ca ele, vocile locului si cele ale lumii antice grecesti, graiau consonant, se intelegeau intre ele... Am pus un accent special in spectacolul meu pe marginalizarea actuala a acestor zone arhaice si pe lenta lor destructie. Elada, ca si Maramuresul, sunt lumi de marginali... Spectacolul meu este, de fapt, un eseu in care am pus in dialog doua lumi. Si finalul piesei vorbeste despre frumusetea unei lumi care inca exista si despre frumusetea stingerii, despre tragismul si aura acestei stingeri.” (Mihai Maniutiu)
sambata, 7 mai 2016, ora 19:00
OSTATIC LA MATUSICA
de Morris Panych
Regia: Michael Devine (Canada)
duminica, 8 mai 2016, ora 19:00
TAKE, IANKE SI CADIR
de Victor Ion Popa
Regia: Dan Glasu
luni, 9 mai 2016, ora 19:00
Sectia Germana - spectacol cu traducere in limba romana
CAPRITO, ESTI SATULA? / ZIEGE, BIST DU SATT?
de Anatol Vitouch
Regie: Felicitas Braun
vineri, 13 mai2016, ora 19:00
OAMENI OBISNUITI - premiera
un spectacol de Gianina Carbunariu
sambata, 14 mai 2016, ora 19:00
ELECTRA
dupa Sofocle si Euripide
Scenatiu de Mihai Maniutiu
Regia: Mihai Maniutiu
sambata, 14 mai 2016, ora 20:30
la Teatrul GONG, Sala Etaj
20 NOIEMBRIE - premiera
dupa Lars Noren
Un spectacol de Eugen Jebeleanu
20 Noiembrie este povestea unui adolescent pe care societatea il transforma in calau.
Pe 20 NOIEMBRIE 2006, in orasul Emsdetten, un tanar in varsta de 18 ani deschide focul in fosta sa scoala si raneste mai mule persoane, inainte de a se sinucide.
Piesa lui Lars Noren pleaca de la acest caz real pentru a construi o fictiune documentata despre viata macinata a unui tânar maltratat. Violenta cuvintelor ce i-au fost adresate in timpul copilariei il imping pe adolescent la o razbunare fara margini. Acest text oglindeste situatia Europei occidentale si capitaliste din zilele noastre, care se confrunta cu probleme mari de identitate sociala, cum ar fi atacurile teroriste sau valul de imigranti care au zdruncinat anul 2015.
duminica, 15 mai 2016, ora 19:00
MOROI - premiera
Regia: Alexandru Dabija
“Dintotdeauna exista un soi de joc, mai mult sau mai putin serios, intre „dincolo” si „dincoace”. In functie de felurile in care vad lumea, oamenii, de oriunde vor fi fiind ei, isi imagineaza toate hartile posibile ale calatoriilor intre viata si moarte. Cu cit mai necunoscut e teritoriul care-si cere harta, cu atit mai aprinsa e imaginatia cartografilor. Nimeni nu scapa de exercitiul acestei geografii atit de personale. Si, pentru ca peste acest exercitiu nu se poate sari, pentru ca e atit de obligatoriu, el devine singura “olimpiada” la care participa absolut toata lumea. Culmea! Asa ceva s-ar putea numi oricum, numai intrecere nu. Cu toate astea, aici e cea mai disputata competitie. Iar cind isi dau seama ce fac, oamenii se opresc, rid, pling si spun povesti”. - Catalin Stefanescu
Sursa foto: tnrs.ro
Aprilie 2016