Muzeul National de Arta al Romaniei propune publicului in luna decembrie sa exploreze mai amanuntit expozitia temporara Manufacturile Gobelins: patru secole de creatie. Tapiseriile regale (1600 – 1800), prin intermediul unor programe adresate atat adultilor, cat si copiilor.
Program pentru adulti:
Vineri, 20 ianuarie, orele 16:30
UN CEAS PENTRU ARTA (vizita cu ghidaj gratuit a expozitiei)
Tarif: biletul de intrare in expozitie (8 lei intreg, 4 lei redus). Nu se plateste taxa de ghidaj obisnuita.
Prezentare generala a expozitiei sustinuta de Clara Trastaru, coordonator proiecte la Institutul Francez din Bucuresti, co-organizator al expozitiei.
Expozitia Tapiseriile regale (1600 – 1800) prezinta 20 de tapiserii – unele de dimensiuni impresionante – realizate de-a lungul secolelor XVII – XVIII in celebrele manufacturi Gobelins de la Paris pentru a decora somptuoasele resedinte ale regilor Frantei.
Realizate exclusiv din lana si matase la care se adaugau fire de aur sau de argint, tapiseriile expuse fac parte din suite celebre inspirate de subiecte mitologice, religioase sau istorice, tesute dupa modelele unor artisti renumiti pentru regii Frantei.
Participarea se face numai pe baza de programare la adresa de e-mail
Programe pentru familii:
POVESTI PE GHERGHEF
Programele pentru familii se desfasoara in cadrul aceleiasi expozitii expozitiei Manufacturile Gobelins: patru secole de creatie. Tapiseriile regale (1600 – 1800). Parinti si copii invata ce este o tapiserie si cum este ea diferita de un covor, de o broderie sau de o simpla bucata de panza. Vor vorbi despre cum se tes tapiseriile si vor afla de ce isi doreau regii tapiserii in palatele lor.
Sambata, 21 ianuarie 2012, orele 11.00 - pentru copii cu varsta de 4-7 ani;
Duminica, 22 ianuarie 2012, orele 11.00 - pentru copii cu varsta de 8-12 ani;
Tarif: 5 lei/ persoana
Participarea se face numai pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile prin e-mail
Inscrierile se fac doar in saptamana in care se desfasoara programul, de luni pana vineri (orele 14.00).
I. C.
editor artline.ro
17 ianuarie 2012