Lansarea programului a avut loc, joi, la Grupul Şcolar "Serafim Duicu" din Târgu Mureş, unde directorul general al societăţii, Marc-Daniel Buck, a explicat că programul constă în educarea elevilor din ciclul primar şi din ciclul gimnazial prin intermediul unor manuale elaborate şi finanţate de companie.
"Gazul natural reprezintă o sursă de energie sigură şi nepoluantă. Siguranţa consumatorilor noştri reprezintă o prioritate pentru noi şi de aceea trebuie să ne asigurăm că gazul natural este utilizat în mod corect. De regulă, campaniile noastre de informare cu privire la modul de utilizare a gazelor naturale sunt destinate adulţilor", a precizat Marc-Daniel Buck.
Au fost tipărite 45.000 de exemplare ale acestor manuale în limbile română şi maghiară, dintre care 22.500 pentru elevii claselor I-IV şi 21.500 pentru clasele V-VIII, costurile fiind de 150.000 euro, a adăugat directorul de marketing al societăţii, Claudia Badiu.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Mircea Prozan, a precizat că elevii vor studia aceste manuale în timpul orelor de dirigenţie sau de ştiinţe a naturii, fără a li se încărca programul şcolar.
Potrivit reprezentanţilor companiei, programul a demarat în judeţul Mureş cu proiectul pilot în cinci şcoli din mediul urban şi mediul rural.
Începând cu luna ianuarie 2008, programul va fi extins în întreg judeţul Mureş, iar E.ON intenţionează implementarea acestuia în cele 20 de judeţe din ţară în care activează.
Programul E.ON Gaz este susţinut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi de Instituţia Prefectului-Judeţul Mureş.