Vineri, ora 20.30
Pret bilet: 20 de lei
Rezervari: teatrularca@gmail.com/0727.795.380
Duminica, 14 octombrie, ora 20.30, te asteptam in Club La Scena
DumiTrio
George Dumitriu chitară, laptop electronics
Mattia Magatelli contrabas
Kristijan Krajnčan tobe, percuție
Chitaristul român George Dumitriu și bateristul sloven Kristijan Krajnčan s-au cunoscut ca studenți ai Prins Claus Conservatorium din Groningen, Olanda. Au cântat în diverse proiecte împreună, dintre care cel mai important este Kaja Draksler Acropolis Quintet, cu care au și înregistrat 2 discuri. Împreună cu basistul italian Mattia Magatelli au început să cânte în formulă de trio din ianuarie 2010. Primul concert împreună a dovedit o conexiune muzicală excepțională între membrii componenți, și o afinitate pentru improvizație care unifică și alte genuri muzicale exterioare jazz-ului (muzică clasică, electro, rock). Repertoriul DumiTrio este format din compoziții ale membrilor, concentrâdu-se pe cele ale chitaristului, care este responsabil și cu îmbogățirea ‘sound’-ului de grup prin folosirea procesării electronice.
Anul curent va aduce și un disc DumiTrio care a fost înregistrat în Amsterdam.
Chitaristul și violonistul băcăuan George Dumitriu, rezident în Amsterdam, a studiat arta jazz-ului în Olanda și în New York cu muzicieni recunoscuți internațional: Adam Rogers, Mike Moreno, David Gilmore, Ben Monder, Jesse van Ruller. A susținut turnee și concerte numeroase pe teritoriul European, în săli de concert prestigioase precum Bimhuis, Concertgebouw (Amsterdam), Porgy&Bess (Viena), Flagey Hall (Bruxelles). Colaborări importante: Peter Herbolzheimer, Brussels Jazz Orchestra, Francesco Bearzatti. Experimentează fuziuni de genuri muzicale și procesare electronică cu Kaja Draksler Acropolis Quintet și în duo cu câștigătoarea Montraux Jazz Vocal Competition 2010, Sanem Kalfa, pentru care lucrează și în calitate de compozitor. În anul 2007 înregistreză primul său album în calitate de co-lider al grupului Re-bop Unit, avându-l ca invitat pe saxofonistul Dick Oatts, recunoscut în special pentru colaborarea sa cu Thad Jones/Mel Lewis Orchestra
Mattia Magatelli este unul dintre cei mai importanți basiști italieni din generația tânără, începând studiul contrabasului autodidact.
A concertat în săli prestigioase, precum Blue Note, Auditorium în Roma, Teatrul Franco Parenti, Press Club, Auditorium of the Humanitarian Society , Le scimmie club, Emerald theater, Baretti Mondovì theatre, Auditorium Lattudo și a participat la evenimente importante cum ar fi "Milanese Break in Jazz", "Jammin in the Garden" și Festivalul "Lago Maggiore Jazz".
A cântat alături de muzicieni recunoscuți internațional: Franco Cerri, Guido Manusardi, Gianni Cazzola, Enrico Intra, Billy Cobham, Alex Sipiagin, Mark Gross, Owen Hart Jr., Carlo Atti, Pietro Tonolo, SantePalumbo, Tony Arco, Giulio Visibelli, Mario Rusca, Roberto Rossi, Emilio Soana, Mauro Negri, Michele Bozza, Giovanni Giorgi, Luigi Bonafede, Ferdinando Farao, Fabrizio Bosso, Roberto Cecchetto, Fabio Morgera, Johnny Falzone, Stefano D'Anna, Gaetano Partipilo, Giovanni Amato, Roberto Tarenzi, Ivan Segreto,Antonio Zambrini, Claudio Filippini, Francesco Bearzatti, RiccardoLuppi Paolo Birro, Ettore Fioravanti.
Bateristul sloven Kristijan Krajncan a început studiul muzicii la violoncel la vârsta de 6 ani. Bateria a studiat-o la Liceul de Muzică din Ljubljana și la Prins Claus Conservatorium (Groningen, Olanda) cu Owen Hart Jr. (SUA), Joost van Schaik (Olanda), Ralph Peterson (SUA) și Steve Altenberg (SUA). În prezent face parte din programul de master muzică de film al Conservatorului din Amsterdam.
Ca baterist, a participat în diverse proiecte ca lider (Kristijan Krajncan Contemporary Jazz Ensemble), și ca sideman (Klee Quartet, Stageband Big-band, Big-band-ul Prins Claus Conservatorium, Katarchestra, Kaja Draksler Quartet, Annegus Teerhuis Trio cu care a și câștigat premiul YPF).
În august 2006 a câștigat premiul I al concursului de compoziție Jazzon, Slovenia. În 2008 a studiat pentru un semestru în New York cu bateriști de renume mondial precum John Riley, Joey Baron și Richie Morales. În același an a participat alături de Annegus Teerhuis Trio în finala concursului Dutch Jazz Competition din cadrul Festivalului North Sea Jazz (Rotterdam).
A realizat un CD cu ansamblului său avându-i ca invitați pe Jimmy Green și Ambrose Akinmusire, ambii muzicieni recunoscuți pe scena de jazz din New York.
În 2008 a colaborat cu Big-band-ul Național Radio TV Slovenia în calitate de solist invitat.
El este de asemenea regizor de film, și a câștigat câteva premii cu primul său scurt-metraj Augenblick (2004). În 2005 a realizat filmul “Diskretni sarm ida” iar în 2006 “Menuet for Umbrella”.
pret bilet: 20 de lei
rezervari: teatrularca@gmail.com/0727.795.380
Marti, 16 octombrie, ora 20.00 la Teatrul Arca/Club La Scena, Iubirea e un lucru foarte mare
Doi tineri se întâlnesc într-o gară, fiecare merge în direcţii diferite. Cât timp aşteaptă trenurile se hotărăsc să meargă la bufetul din gară şi să bea împreună câte o bere şi să mînânce câţiva mici. Din vorbă-n vorbă el îşi dă seama că ea e femeia potrivită pentru el, iar ea e dornică să se mărite cât mai repede. Zis şi făcut, până vine trenul fetei se stabilesc toate detaliile pentru a organiza nunta cât mai repede. Dar apare o problemă, fata s-a urcat în tren iar el a uitat s-o întrebe cum o cheamă. Nu-i nimic, ştie din ce sat e, duminică se va înfiinţa acolo în costum de ginerică.
De aici încolo dialogurile devin din ce în ce mai spumoase, iar un al treilea personaj, un fel de maestru de ceremonii, e mereu acolo ca să pună paie pe foc şi să dea grai gândurilor spectatorilor.
Textul e savuros, situaţiile ne sunt cunoscute, nu de alta, dar autorul e unul de-ai noştri, unu’ Băieşu. Şi să nu creadă careva că e demodat, căci copiii ăştia trei (Sorin Şaguna, Adina Stoica, Hara Daniel), de terminară de curând şcolile alea înalte de actorie, cu ajutorul unui profesor de pe la ei, MariusGîlea îi zice, au făcut în aşa fel că la spectacolul lor râd şi bunica şi nepoţii. Că de, poţi să-ţi aduci şi nepoţii că nu-i nimic deocheat. Şi culmea e că nici nu fac giumbuşlucuri ca să impresioneze, au doar o bancă, pe care o transformă ba în bar, ba în masa mirilor, ba în pat de spital. Se au doar pe ei şi tlentul lor. Totu-i simplu şi frumos.
Pret bilet: 20 de lei
Rezervari: teatrularca@gmail.com/0727.795.380
Miercuri, 17 octombrie, ora 20.00 La Teatrul Arca e Ultima Sansa
Contract de vanzare - cumparare
Incheiat de MIHAIL ZADORNOV, numit in continuare autor si martorii Teatrul Arca, numiti in continuare public.
Autorul se obliga sa vanda:
ULTIMA SANSA
publicului la o distractie pe cinste timp de 80 de minute. La indeplinirea acesteia vor contribui urmatorii complici, numiti in continuare actori:
Maria Radu, Ana Odagiu/ Alexandra Salceanu, Marius Galea
Totul fiind girat de Marius Galea, numit in continuare regizor.
Publicul se obliga sa plateasca o suma echivalenta cu pretul unui bilet de intrare.
Va uram o indeplinire placuta a contractului.
Daca vor aparea neplaceri vom incerca sa le rezolvam pe cale amiabila, in caz contrar vom apela la curtea de apel a umorului.
Incheiat azi 17 octombrie ora 20 la Teatrul Arca.
Pret bilet: 20 de lei
Rezervari: teatrularca@gmail.com/0727.795.380
Octombrie 2012