MARTI, 26 ianuarie, ora 19.00 Si MIERCURI, 27 ianuarie, ora 19.00 - AMERICAN BUFFALO de David Mamet
Cu: GHEOGHE IFRIM, VLAD ZAMFIRESCU, MARIUS FLOREA VIZANTE
Regia: Cristi JUNCU
Durata: 2 ore si 10 minute
O productie Asociatia PERSONA si Teatrul ACT cu sprijinul ArCuB
Pretul biletelor: 25 LEI integral, 20 LEI redus
SPECTACOLUL NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR SUB 16 ANI
Donny – proprietar de vechituri , Bobby - copil de suflet , Teach - cartofor inrait , o moneda rara si un jaf .
O poveste despre loialitate si prietenie in lumea interlopa a marginalilor unde ai crede ca doar banul face legea ; o poveste cu looseri.
JOI, 28 ianuarie, ora 19.00
DUMNEZEUL DE A DOUA ZI de Mimi Branescu
Cu: MIRELA OPRISOR SI VLAD ZAMFIRESCU
Regia: Claudiu GOGA
Scenografia: Stefan CARAGIU
Durata: 1 ora si 20 minute
O productie Teatrul Act sprijinit de Raiffeisen Art Proiect - o initiativa care isi propune sustinerea si promovarea unor proiecte de valoare ale culturii romanesti
Pretul biletelor: 25 LEI integral si 20 LEI redus
Mimi Branescu povesteste aproape cehovian story-uri incredibile, captivante despre parintii nevazuti si copiii lor cenusii de reali. Bucataria Lui dintr-un mic apartament cu doua camere, etaj zece, cu masa de lemn cu sertar si musama, cu aragaz vechi si cartofi prajiti cu ketchup si drumul pe care merge Ea cu trollerul bleu ca cerul sunt cele doua lumi in care ei se misca, una iremediabil concreta, banala si deziluzionanta, dar în care fericirea, mica, este posibila, si alta misterioasa, cuprinsa de liniste. Vlad Zamfirescu, comic si dramatic deopotriva, intr-un personaj facut din multiple caractere, si Mirela Oprisor, pe o singura nuanta, retinuta (cumva determinata de personaj) se tin strans de roluri intr-un spectacol bine scris, inteligent gandit, foarte bine interpretat.
Dumnezeul de a doua zi este un spectacol anormal de normal pe scena romaneasca. Macar daca anormalitatea lui ar fi contagioasa! - Oana Stoica, LiterNet.
„Piesa lui Mimi Branescu este actuala, penduland între ganduri profunde si idei despre „nimicuri”, tristete si vulgaritate cotidiana, emotie si violenta, tragic si comic. Nimic nu te pregateste, insa, in timpul piesei pentru finalul greu de digerat. Dupa atata ras pe seama trivialitatilor cotidiene si a micimii omenesti iti dau lacrimile, dar la final s-ar putea sa te trezesti uimit ca nu mai sunt lacrimi de ras.” - Oana Dan, Evenimentul Zilei.
VINERI, 29 ianuarie, ora 19.00
THE SHAPE OF THINGS (Forma Lucrurilor) de Neil LaBute
Cu: MIHAELA SIRBU, VLAD ZAMFIRESCU, IRINA VELCESCU, ANDI VASLUIANU
Regia: Vlad Massaci
Durata: 2 ore si 30 minute
O productie Teatrul Fara Frontiere si Teatrul ACT
Pretul biletelor: 25 LEI integral si 20 LEI redus
Povestea este aceea a lui Pygmalion si a Galateei pe dos. In sensul ca femeia este aceea care il schimba-reinsufleteste pe barbat. E, daca vreti, mai degraba un alt My fair Lady. Atata doar că "obiectul", excelent interpretat de Vlad Zamfirescu, in ipostazele sale schimbatoare, nu cunoaste intentia maestrului (maestrei). Pe scurt, o tanara vizitatoare a unui muzeu este apostrofata timid de un supraveghetor cam grasut, cam conformist pentru ca depasise zona permisa. De aici idila, foarte moderna, fara tabuurile limbajului batranilor, cu o puternica inclinatie spre natural. Fireste, tonul este dat de tanara care se dovedeste a fi studenta la arte.
Cei doi se intilnesc si formeaza un cuplu foarte modern, fata impunindu-si toate fanteziile, cum ar fi filmarea scenelor de sex dintre ei. Transformarea barbatului e totala, pina acolo incit isi scandalizeaza cei doi prieteni, o pereche mai provinciala, care constituie singura sa zestre in noua relatie. Nuantele manipularii sunt extrem de fin sugerate, comportamentul personajului central se schimba vazind cu ochii. Nici al "maestrei" nu ramine acelasi, incit putem observa si schimbarea acesteia, pina la finalul cu sustinerea licentei, care consta în chiar prezentarea schimbarii iubitului ei, o sculptura umana. - (Nicolae Prelipceanu, ROMANIA LIBERA, 24 mai 2004).
SIMBATA, 30 ianuarie, ora 19.00 si ora 21.00
(doua reprezentatii)
Teatrul 74 din Tg. Mures prezinta spectacolul "HOTII", de Conor McPherson
Cu: Theo Marton, Marius Turdeanu si Catalin Mindru
Regia: Cristi JUNCU
Durata: 1 ora si 20 minute
Teatrul 74 Tg. Mures
Pretul biletelor: 25 LEI integral si 20 LEI redus
“nu există nimic mai jalnic decât o staţiune litorală iarna, când nu-i nimeni”
Trei bărbaţi şi felul fiecăruia de-a povesti. Trei bărbaţi şi detaliile care-i compun, amintindu-şi o poveste. Gustul fiecărei gogoşi pe care fiecare şi-o coace, reinterpretând evenimente din viaţă care, lăsate în aluatul lor, ar putea să mustească amărui pe dinăuntru.
« Hoţii » poate fi, dincolo de rememorarea unei întâmplări din trecut, o succesiune de fotografii făcute la vârste diferite, peste care se aşterne praf şi timp. Ochiul le percepe distanţat, rece. Imaginile declanşează, însă, resorturi necunoscute, care fac privitorul să se bălăcească surprins într-o efuziune vulcanică de vorbe care curg, curg, curg.
Conor McPherson, dramaturg irlandez, studiază la University College din Dublin, unde scrie si primele texte pentru teatru, premiat pentru textul The Weir cu Laurence Olivier BBC Award, piesa Shining City nominalizată pentru două premii Tony.
This lime tree bower (în traducerea lui Cristi Juncu, Hoţii) e unul dintre textele timpurii ale lui Conor McPherson. titlul este luat din poemul cu acelaşi nume de Samuel Taylor Coleridge. textul e unul din cele timpurii ale lui McPherson.
Conor McPherson e considerat ca fiind unul din cei mai buni dramaturgi contemporani irlandezi. Este, în acelaşi timp, şi regizor de teatru şi film. This lime tree bower a fost ecranizat în 2000, cu titlul de Saltwater, în regia autorului.
*pentru mai multe detalii despre spectacol si despre Teatrul 74 din Tg. Mures accesati www.teatru74.ro
Programul casei de bilete:
Luni – Vineri: 11.00 – 18.30
Simbata – Duminica: 12.00 – 18.30 (cind sunt programate spectacole).
Mai multe detalii despre spectacole, precum si despre rezervari de bilete si reduceri, gasiti pe www.teatrulact.ro.
Ianuarie 2010