LUNI, 11 octombrie, ora 19.00
Si
MARTI, 12 octombrie, ora 19.00
ACASA LA TATA de Mimi Branescu
Cu: MARCEL IURES, GAVRIL PATRU, GABRIELA POPESCU, ADA SIMIONICA,
SERBAN PAVLU, MIHAELA SIRBU, CONSTANTIN DRAGANESCU
Regia: Alexandru DABIJA
Durata: 1 ora si 30 minute
In timpul spectacolului, se fumeaza 3 tigari – ne cerem scuze spectatorilor nefumatori!
O productie Teatrul Act sprijinita de Raiffeisen Art Proiect - o initiativa care isi propune sustinerea si promovarea unor proiecte de valoare ale culturii romanesti
Pretul biletelor: 40 LEI integral si 30 LEI redus
„In tripla calitate de regizor, scenograf, ilustrator muzical, Alexandru Dabija construieste cu simplitate si scrupulozitate un spectacol de camera emotionant, bogat vizual prin trairea actorilor. In spatiul auster, intim de la ACT, inconjurati de public ca un zid viu, interpretii, capacitati remarcabil de regizor, intrupeaza cu rafinament psihologic personajele.”
„Spectacolul "Acasa la tata" nu taie cu bisturiul, face o vivisectie pe un ton grav, dar si cu o atitudine detasata de umor si ironie.”
„Desi au fost trisate de viata, personajele par sa continue, probabil, sa triseze cu viata. "Acasa" nu este un loc al regasirii si al sperantei.” (Ludmila Patlanjoglu - Ziua)
„Alexandru Dabija lasa cu generozitate personajele sa respire in mediul lor, iar actorii sunt bucurosi sa se afle in acest spectacol.„
„Cea mai buna cronica la acest spectacol o scriu, la fiecare reprezentatie, aplauzele publicului şi rasul lui descatusat, programat perfect la un interval de fix cinci secunde.” (Dan Boicea - Adevarul)
VINERI, 15 octombrie, ora 19.00
FLORI, FILME, FETE SAU BAIETI de Mimi Branescu
Cu: SORIN POAMA, MIRELA OPRISOR, ANDREI MATEIU, SIMONA CUCIURIANU
Regia: Vlad MASSACI
Scenografia: Dan Titza
Durata: 1 ora si 30 minute
O productie Teatrul Act sprijinita de Raiffeisen Art Proiect - o initiativa care isi propune sustinerea si promovarea unor proiecte de valoare ale culturii romanesti
Pretul biletelor: 25 LEI integral si 20 LEI redus
„Spectacolul de la Act e usor friendly. Iti merge la suflet, e de ras fara a fi vulgar, e valoros fara a face compromisuri. Mimi Branescu isi considera piesele incercari, exercitii pentru actori. In calitate de incercare "Flori, filme, fete sau baieti" este o reusita. Are un tonus aparte si o dinamica speciala. Te impresioneaza prin acuratetea constructiei si o usoara unda de nostalgie temperata. E ca atunci cand te uiti la mai vechi fotografii de-ale tale si constati ca nu te-ai schimbat prea mult. Si iti zambesti cu subintelesuri. Dupa spectacolul asta ti se face pofta de viata. Asadar, sa traim si sa vedem ce ni se intampla! .“ (Razvana Nita)
„Spectacolul e usurel si placut. Nici plicticos, nici exagerat si, in nici un caz, vulgar. Pentru cine are chef sa se relaxeze, sa rida copios, sa uite de probleme, „Flori, fete, filme sau baieti" e una din optiunile cele mai potrivite.” (Cristina Rusiecki)
SAMBATA, 16 octombrie, ora 19.00
9 GRADE LA PARIS
Un spectacol de teatru-film dupa o poveste adevarata
Cu: ALINA BERZUNTEANU
Regia si Scenariul: Peter KEREK
Scenografia: Cristi Niculescu
Costume si Machiaj: Teodora Mardare
Imagine: Florin Costache
Montaj: Alex Borundel
Sunet: Mihai Bogos
Durata: 56 de minute
Pretul biletelor: 20 LEI
SINOPSIS
Spectacolul creeaza portretul unei femei, intr-un moment crucial din viata ei: parasirea familiei. Este povestea ultimilor 56 de minute pe care aceasta le petrece la ea in casa, singura, inainte de plecare. N-are nicio remuscare, niciun sentiment de vina, singura ei grija este sa lase totul perfect in urma ei. Dar, pe masura ce incearca sa pregateasca plecarea „perfecta“, lucrurile se complica si ii scapa incetul cu incetul de sub control.
Veti putea urmari aceasta povestea simultan, din doua perspective diferite, cea a teatrului pe de o parte si cea a filmului pe de alta parte.
CONCEPT
Pentru a putea cuprinde universul acestei femei in momentul plecarii, spectacolul îmbina doua modalitati de exprimare diferite: cea cinematografica si cea teatrala.
Partea cinematografica va exprima felul în care femeia se auto priveste din afara, iar teatrul va scoate la suprafata lumea ei interioara.
Vom urmari felul în care cele doua modalitati de exprimare se întrepatrund, se contrazic, se atrag, se ridiculizeaza, altfel spus, suntem curiosi sa aflam cine ne exprima mai potrivit teatrul saul filmul? Mai departe dorim desigur sa aflam cat teatru suporta filmul si invers, cât film este dispus teatrul sa suporte?
În orice caz, convingerea noastra este, ca numai acest mariaj, sau aceasta relatie de iubit si amanti dintre film si teatru poate exprima „convietuirea“ simultana dintre lumea exterioara si cea interioara a personajului.
Fie ca am comis un adulter sau nu, aceasta „convietuire“ o ducem cu noi zi de zi, clipa de clipa, prin toate spatiile si momentele unei singure zile. Si e amuzanta, nu?
Peter Kerek - regizor
Programul casei de bilete:
Luni – Vineri: 11.00 – 18.30
Simbata – Duminica: 12.00 – 18.30 (cand sunt programate spectacole)
Octombrie 2010