inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Program Teatrul ACT

0 Comentarii

teatru


VINERI, 28 noiembrie, ora 19.00



CAPRA sau Cine e Sylvia? de Edward Albee


Cu: MARCEL IURES, EMILIA DOBRIN, CONSTANTIN DRAGANESCU, MARIUS DAMIAN


Regia: Alexandru DABIJA


Durata: 2 ore (cu pauza)


O productie  Teatrul ACT si ArCuB 



teatru Act



Pretul biletelor: 25 LEI integral, 15 LEI redus pentru elevi, studenti si pensionari


SPECTACOLUL NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR SUB 16 ANI


„Poate cea mai datatoare de nelinişti lucrare a venerabilului dramaturg american Edward Albee, creatorul celebrei piese Cui i-e frica de Virginia Woolf?, Capra sau Cine e Sylvia? pune problema ipocriziei societatii in materie de sexualitate, ataca din toate partile institutia familiei in general si a familiei crestine in particular, denuntand morala si atitudinea moralizatoare. Toate acestea sunt prezentate, in modul cel mai subversiv cu putinta, sub forma unei comedii. Spectatorii rad si rad copios, pana ce, realizand ca nu e chiar rasul lor, incepe sa li se faca rusine. Si, intr-adevar, cum poti sa razi in hohote de drama unei femei care afla ca sotul ei, barbatul pe care-l iubise o viata intreaga, s-a indragostit la modul cel mai sincer cu putinta de o capra? Dincolo de amuzament se deschide un hau teribil. Haul lipsei de credinta, haul acelui daca nimeni nu ma judeca, pot face ce vreau. Vazand aceasta piesa nu poţi sa nu te intrebi pana unde poate merge omul cu exersarea liberului arbitru." (Gabriela Lupu, COTIDIANUL)


Capra sau Cine e Sylvia? abordeaza un subiect profund nelinistitor, care insa nu se refera la bestialitate ci mai degraba este irational, explorand natura iubirii. Puternic si extraordinar, Domnul Albee inca mai lanseaza intrebari pe care nici un alt dramaturg important american nu indrazneste sa le puna.”(…) „…atat de antrenant şi infiorator de comic cat poate rabda scena unui teatru.”  (The New-York Times)


Fara indoiala una dintre cele mai intelepte si comice piese pe care Albee a scris-o vreodata.(New-York Post)


 


SIMBATA, 29 noiembrie, ora 19.00


ORASUL de Evgheni Griskovet


Cu: VLAD ZAMFIRESCU, FLORIN ZAMFIRESCU, RALUCA RUSU, GHEORGHE IFRIM, CONSTANTIN DRAGANESCU


Regia: Cristi JUNCU


Durata: 2 ore


O productie Asociatia CATHARSIS  si  Teatrul ACT cu sprijinul  ArCuB


teatru Bucuresti


Pretul biletelor: 15 RON integral, 10 RON redus pentru elevi, studenti si pensionari



Middle age crises! Daca n-ar exista, despre ce ar scrie revistele pentru femei? Cum rezolva americanii problema, o stim cu totii. Dar ce rezolvare i-au gasit... sa zicem rusii... te-ai gandit? O poveste despre un el care trece printr-o middle age crises a la russe, despre o ea – sotia – care nu stie cat de intelegatoare sa fie, despre un oras aglomerat si lectiile de viata primite de la tata, supravietuitor al fenomenului.


 


LUNI, 1 decembrie, ora 19.00 


MARTI, 2 decembrie, ora 19.00


 


CREATORUL DE TEATRU de Thomas Bernhard


Cu: MARCEL IURES, VALERIA SECIU, CONSTANTIN DRAGANESCU, AFRODITA ANDRONE, VITALIE BANTAS


Regia: Alexandru Dabija


Durata: 2 ore si 10 minute


O productie Teatrul ACT


teatru actori



Pretul biletelor: 20 LEI integral, 15 LEI redus pentru elevi, studenti si pensionari


Creatorul de teatru este unul dintre cele mai longevive spectacole din istoria postdecembrista a teatrului romanesc, jucandu-se deja de 7 ani  si avand la activ peste 250 de reprezentatii.


Creatorul de teatru este,  in viziunea regizorului Alexandru Dabija „o meditatie comic-amara  asupra vremurilor pe care le traim”. Marcel Iures, interpretandu-l pe actorul Bruscon (rol care i-a adus premiul UNITER 2002 pentru cel mai bun actor), compune, deopotriva , un portret, dar  si un autoportret.  In acest sens regizorul Alexandru Dabija marturisea la data premierei: "Nu cred ca  exista  un moment mai propice  in arta romaneasca  pentru a vorbi despre actor şi nu cred ca  exista  un actor mai potrivit pentru a vorbi despre NIMIC decat cel mai ajuns actor roman al momentului".


 


MIERCURI, 3 decembrie, ora 19.00



AMALIA RESPIRA ADANC de Alina Nelega Cadariu


Text castigator al premiului Autor European 2007 (Heidelberg)  


Cu: CRISTINA CASIAN  


actrita distinsa cu Premiul UNITER Debut 2008 pentru acest rol 


 Regia: Mariana CAMARASAN 


Scenografia: Alexandra Penciuc 


Durata: 1 ora si 15 minute 


actori teatru



Pretul biletelor: 15 LEI integral, 10 LEI redus pentru elevi, studenti si pensionar  


 


 " Pe langa regia  (Mariana Camarasan) de o subtilitate greu de egalat, spectacolul Teatrului Act dezvaluie si o tanara actrita, Cristina Casian, a carei forta scenica, dublata de o nemaipomenita placere de a juca, construieste lumi si existente multiple, traversand intr-o ora si 15 minute intreaga istorie a comunismului, asa cum a fost el resimtit de omul obisnuit. Povestea unui destin dramatic, un copil provenind dintr-o familie instarita, care pierde totul odata cu venirea regimului comunist, istoria Amaliei este prezentata fara incrancenari, doar cu caldura si ironie amara. Cu fiecare varsta, incepand cu momentul in care se trezeste pionier, continuand cu frustrarile unui adolescent crescut in comunism, cand se bat cap in cap invataturile partidului cu propriile descoperiri si sfarsind in anii de dupa Revolutie, Cristina Casian, recompune intr-un decor redus la esential, (Alexandra Penciuc, studenta in anul III la sectia Scenografie a UNATC), o existenta cu suisurile si coborasurile ei. Transfigurarea actritei, aproape fizica, de la o scena la alta de la o varsta la alta, pe masura ce anii trec, trecerile de la acceptare la intelegere, de la revolta la furie si apoi la resemnare sunt punctate excelent si perfect asimilate de Cristina Casian. Nimic in plus, nimic in minus, fiecare gest dozat cu maturitate scenica, fiecare cuvant rostit in respect pentru adevarul trairii. "  - Monica Andronescu, ZIUA 


VINERI, 5 decembrie, ora 19.00


THE SHAPE OF THINGS (forma lucrurilor) de Neil LaBute


Cu: MIHAELA SIRBU, VLAD ZAMFIRESCU, IRINA VELCESCU, ANDI VASLUIANU


Regia: Vlad Massaci


Durata: 2 ore si 10 minute


O productie Teatrul Fara Frontiere si Teatrul ACT


teatru Bucuresti



Pretul biletelor: 15 LEI integral si 10 LEI redus pentru elevi, studenti si pensionari


 


"Povestea este aceea a lui Pygmalion si a Galateei pe dos. In sensul ca femeia este aceea care il schimba-reinsufleteste pe barbat. E, daca vreti, mai degraba un alt My fair Lady. Atata doar că "obiectul", excelent interpretat de Vlad Zamfirescu, in ipostazele sale schimbatoare, nu cunoaste intentia maestrului (maestrei). Pe scurt, o tanara vizitatoare a unui muzeu este apostrofata timid de un supraveghetor cam grasut, cam conformist pentru ca depasise zona permisa. De aici idila, foarte moderna, fara tabuurile limbajului batranilor, cu o puternica inclinatie spre natural. Fireste, tonul este dat de tanara care se dovedeste a fi studenta la arte. Cei doi se intilnesc si formeaza un cuplu foarte modern, fata impunindu-si toate fanteziile, cum ar fi filmarea scenelor de sex dintre ei. Transformarea barbatului e totala, pina acolo incit isi scandalizeaza cei doi prieteni, o pereche mai provinciala, care constituie singura sa zestre in noua relatie. Nuantele manipularii sunt extrem de fin sugerate, comportamentul personajului central se schimba vazind cu ochii. Nici al "maestrei" nu ramine acelasi, incit putem observa si schimbarea acesteia, pina la finalul cu sustinerea licentei, care consta în chiar prezentarea schimbarii iubitului ei, o sculptura umana." (Nicolae Prelipceanu, ROMANIA LIBERA, 24 mai 2004)  


 










DUMINICA, 7 decembrie, ora 19.00


THE MERCY SEAT / Ziua de Apoi de Neil LaBute  


Cu: MIHAELA SIRBU si CONSTANTIN DITA


Regia: Vlad Massaci


Scenografia: AndU Dumitrescu


Durata: 2 ore  (fara pauza)


O productie Teatrul Fara Frontiere in colaborare cu Teatrul ACT si ArCuB  


Un proiect sustinut de American Cultural Center Bucharest


teatre





Pretul  biletelor : 15 lei integral si 10 lei redus pentru elevi, studenti si pensionari 


The Mercy Seat  / Ziua de Apoi  este al treilea text al dramaturgului american Neil LaBute care se joaca la Teatrul ACT, dupa premierele cu: Bash. O trilogie contemporana (2003) si The Shape of things / Forma lucrurilor (2004).


 „The Mercy Seat / Ziua de Apoi” este in mod esential o poveste de dragoste care beneficiaza de cateva momente de comedie cu adevarat savuroase. Captivantul dialog dintre Abby si Ben e construit in maniera specifica a controversatului dramaturg, cunoscut pentru  abilitatea sa de a captura felul in care oamenii vorbesc, sintetizind pauzele stinjenitoare, propozitiile neterminate, explicatiile bine plasate si iesirile necontrolate.


"Neil LABute. Il stiti: tipul ala care te sacaie cu usurinta lui de a patrunde in cotloanele tale cele mai ascunse. Care cotrobaie prin tine si, la plecare, lasa totul vraiste. Ei bine, o mai face o data: o noua lectie deschisa de anatomie a relatiei in The Mercy Seat / Ziua de Apoi. Subiectii sunt Abby si Ben - Mihaela Sarbu si Constantin Dita. Iubirea poate fi o forma suprema de egoism" (Vlad Massaci)


Scrisa in 2002, piesa a fost unul dintre primele raspunsuri ale dramaturgiei americane la evenimentele din 11 Septembrie 2001 si este inspirat din fapte reale. Un barbat care lucra in una din cladirile World Trade Center supravietuieste pentru ca in dimineata atacurilor teroriste se afla in locuinta amantei sale. Spectacolul a avut premiera in Decembrie 2002, avandu-i in distributie pe Liev Schreiber si Sigourney Weaver.  


 


Programul casei de bilete:


Luni – Vineri: 11.00 – 18.30


Simbata – Duminica: 12.00 – 18.30 (cind sunt programate spectacole)


Mai multe detalii despre spectacole, precum si despre rezervari de bilete si reduceri, gasiti pe www.teatrulact.ro.


Pentru informatii si rezervari sunati la 3 103 103 / 0723 103 103 sau scrieti la bilete@teatrulact.ro.

Voteaza


Pe acelasi subiect: casian | sarbu | bat | razi | alexandra | andu | autoportret | rusu gheorghe | rasul | comic
Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

O vizita in Turnul Stefan va costa 1-2,5 lei

An de an, Turnul Stefan din Baia Mare este vizitat de foarte multi turisti. Consilierii baimareni au aprobat, la ultima sedinta, tarifele care vor fi puse in aplicare din 2008. Preturile difera in ...

„I Fought the X and the X Won” - expozitie de arta contemporana la Cluj

Sambata , 16 aprilie 2011 , incepand cu orele 18,00 Muzeul de Arta Cluj-Napoca va invita la expozita internationala de arta contemporana „I Fought the X and the X Won” ce va fi deschisa ...

Dan Puric Conferinta Suflet Rom nesc
Dan Puric - Conferinta Suflet Românesc

Dan Puric, exemplară conştiinţă a societăţii civile, cunoscut actor şi regizor, va prezenta publicului bucureştean, marţi, 17 Decembrie 2013, orele 19:00 la Ateneul Român - conferinţa ...

Vorba de cultura cu Puiu Manu
Vorba de cultura cu Puiu Manu

Puiu Manu este invitatul emisiunii "Vorba de cultura", difuzata pe Radio Romania Cultural de luni pana vineri (14 - 18 mai), incepand cu ora 12.00. Realizatori Ema Stere si Attila Vizauer. ...

Biblioteca Judeteana "C. Sturdza" paseste in forta in luna februarie

Biblioteca Judeteana "C. Sturdza" si-a facut programul pentru inceputul lunii februarie. Ziua de 1 februarie va fi animata de expozitii de carte, documente si inregistrari video. Aceste ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline