THE SHAPE OF THINGS (forma lucrurilor) de Neil LaBute
Cu: MIHAELA SIRBU, VLAD ZAMFIRESCU, IRINA VELCESCU, SERBAN PAVLU
Regia: Vlad Massaci
Durata: 2 ore si 10 minute
O productie Teatrul Fara Frontiere si Teatrul ACTpoate incerci sa faci o exceptie,
Pretul biletelor: 25 LEI integral si 20 LEI redus
"Povestea este aceea a lui Pygmalion si a Galateei pe dos. In sensul ca femeia este aceea care il schimba-reinsufleteste pe barbat. E, daca vreti, mai degraba un alt My fair Lady. Atata doar că "obiectul", excelent interpretat de Vlad Zamfirescu, in ipostazele sale schimbatoare, nu cunoaste intentia maestrului (maestrei).
Pe scurt, o tanara vizitatoare a unui muzeu este apostrofata timid de un supraveghetor cam grasut, cam conformist pentru ca depasise zona permisa. De aici idila, foarte moderna, fara tabuurile limbajului batranilor, cu o puternica inclinatie spre natural. Fireste, tonul este dat de tanara care se dovedeste a fi studenta la arte.
Cei doi se intilnesc si formeaza un cuplu foarte modern, fata impunindu-si toate fanteziile, cum ar fi filmarea scenelor de sex dintre ei. Transformarea barbatului e totala, pina acolo incit isi scandalizeaza cei doi prieteni, o pereche mai provinciala, care constituie singura sa zestre in noua relatie. Nuantele manipularii sunt extrem de fin sugerate, comportamentul personajului central se schimba vazind cu ochii. Nici al "maestrei" nu ramine acelasi, incit putem observa si schimbarea acesteia, pina la finalul cu sustinerea licentei, care consta în chiar prezentarea schimbarii iubitului ei, o sculptura umana." (Nicolae Prelipceanu, ROMANIA LIBERA, 24 mai 2004).
MIERCURI, 2 decembrie, ora 19.00
CAPRA sau Cine e Sylvia? de Edward Albee
Cu: MARCEL IURES, EMILIA DOBRIN, CONSTANTIN DRAGANESCU, MARIUS DAMIAN
Regia: Alexandru DABIJA
Durata: 2 ore (cu pauza)
O productie Teatrul ACT si ArCuB
Pretul biletelor: 30 LEI integral, 20 LEI redus
SPECTACOLUL NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR SUB 16 ANI
„Poate cea mai datatoare de nelinişti lucrare a venerabilului dramaturg american Edward Albee, creatorul celebrei piese Cui i-e frica de Virginia Woolf?, Capra sau Cine e Sylvia? pune problema ipocriziei societatii in materie de sexualitate, ataca din toate partile institutia familiei in general si a familiei crestine in particular, denuntand morala si atitudinea moralizatoare.
Toate acestea sunt prezentate, in modul cel mai subversiv cu putinta, sub forma unei comedii. Spectatorii rad si rad copios, pana ce, realizand ca nu e chiar rasul lor, incepe sa li se faca rusine. Si, intr-adevar, cum poti sa razi in hohote de drama unei femei care afla ca sotul ei, barbatul pe care-l iubise o viata intreaga, s-a indragostit la modul cel mai sincer cu putinta de o capra? Dincolo de amuzament se deschide un hau teribil. Haul lipsei de credinta, haul acelui daca nimeni nu ma judeca, pot face ce vreau. Vazand aceasta piesa nu poţi sa nu te intrebi pana unde poate merge omul cu exersarea liberului arbitru." (Gabriela Lupu, COTIDIANUL)
„Capra sau Cine e Sylvia? abordeaza un subiect profund nelinistitor, care insa nu se refera la bestialitate ci mai degraba este irational, explorand natura iubirii. Puternic si extraordinar, Domnul Albee inca mai lanseaza intrebari pe care nici un alt dramaturg important american nu indrazneste sa le puna.”(…) „…atat de antrenant şi infiorator de comic cat poate rabda scena unui teatru.” (The New-York Times)
„Fara indoiala una dintre cele mai intelepte si comice piese pe care Albee a scris-o vreodata.” (New-York Post)
JOI, 3 decembrie, ora 19.00
ACASA LA TATA de Mimi Branescu
Cu: Marcel IURES, Gavril PATRU, Gabriela POPESCU, Ada SIMIONICA,
Serban PAVLU, Mihaela SIRBU, Constantin DRAGANESCU
Regia: Alexandru Dabija
Durata: 1 ora si 30 minute
In timpul spectacolului, se fumeaza 3 tigari – ne cerem scuze spectatorilor nefumatori!
Pretul biletelor: 30 LEI integral si 20 LEI redus
Eveniment al Teatrului Act sprijinit de Raiffeisen Art Proiect - o initiativa care isi propune sustinerea si promovarea unor proiecte de valoare ale culturii romanesti
„In tripla calitate de regizor, scenograf, ilustrator muzical, Alexandru Dabija construieste cu simplitate si scrupulozitate un spectacol de camera emotionant, bogat vizual prin trairea actorilor. In spatiul auster, intim de la ACT, inconjurati de public ca un zid viu, interpretii, capacitati remarcabil de regizor, intrupeaza cu rafinament psihologic personajele.”
„Spectacolul "Acasa la tata" nu taie cu bisturiul, face o vivisectie pe un ton grav, dar si cu o atitudine detasata de umor si ironie.”
„Desi au fost trisate de viata, personajele par sa continue, probabil, sa triseze cu viata. "Acasa" nu este un loc al regasirii si al sperantei.” (Ludmila Patlanjoglu - Ziua)
„Alexandru Dabija lasa cu generozitate personajele sa respire in mediul lor, iar actorii sunt bucurosi sa se afle in acest spectacol.„
„Cea mai buna cronica la acest spectacol o scriu, la fiecare reprezentatie, aplauzele publicului şi rasul lui descatusat, programat perfect la un interval de fix cinci secunde.” (Dan Boicea – Adevarul)
Programul casei de bilete:
Luni – Vineri: 11.00 – 18.30
Simbata – Duminica: 12.00 – 18.30 (cind sunt programate spectacole)
Mai multe detalii despre spectacole, precum si despre rezervari de bilete si reduceri, gasiti pe www.teatrulact.ro.
Noiembrie 2009