„Vom avea expusa chiar si o foca monarh, specie care, din pacate, a disparut total din România. Ea traia în zona litoralului românesc al Marii Negre”, a declarat Gabriela Patriche, sefa Sectiei Muzeu si coordonatoarea acestei manifestari.
Expozitia va trezi, cu siguranta, interesul vizitatorilor de toate vârstele, având în vedere modul în care aceasta se prezinta: design si expunere deosebite, informatie stiintifica pe întelesul tuturor. „Dorim sa le prezentam galatenilor, si nu numai, mamiferele specifice tarii noastre. Este o modalitate prin care încercam sa constientizam publicul larg în ceea ce priveste protectia mamiferelor”, a declarat Camelia Grosu, directorul institutiei muzeale.
La realizarea acestei manifestari si-au adus contributia mai multe institutii de profil din tara: Institutul de Cercetari Eco-muzeale Tulcea, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” Bucuresti, Organizatia „Mare-Nostrum”, Aves Foundation, Muzeul Vrancei - Sectia de Stiintele Naturii, ICAS - WildLife Unit Brasov si Asociatia Judeteana de Vanatori si Pescari Sportivi Galati.