Monica Anghel, acompaniata de Big Band-ul “Sunetul Muzicii” si de orchestra lui Andrei Tudor vor aduce Magia Craciunului in Piata Mare din Sibiu, dand startul celei de-a saptea editii a Targului. Dirijor va fi maestrul Ionel Tudor. Sub bagheta sa, orchestrele reunite vor interpreta cateva compozitii de jazz si vor acompania evolutia scenica a Monicai, care va face o trecere in revista a celor mai cunoscute piese de Craciun din repertoriul international.
Spectacol unic
Spectacolul va incepe vineri, de la ora 19:00, pe scena amplasata in centrul Sibiului, imediat dupa ceremonia de inaugurare a targului si aprinderea iluminatului festiv in oras. Proiectul muzical este unic, fiind conceput special pentru deschiderea Targului de Craciun din Sibiu. Cei 12 suflatori ai Filarmonicii din Sibiu, care alcatuiesc Big Band-ul „Sunetul Muzicii” au repetat intens alaturi de artisii de la Bucuresti, pentru ca la ora magica, ora concertului, publicul sa fie transpus in atmosfera superba a Sarbatorilor de iarna.
“Va fi un concert extraordinar de frumos! Ma bucur sa cant din nou alaturi de formatia lui Andrei Tudor si de orchestra simfonica din Sibiu condusa de Ionel Tudor! Le multumesc tuturor sibienilor pentru primirile calduroase pe care mi le-au facut de fiecare data si ii astept cu drag la acest concert!” Asa suna invitatia lansata de Monica Anghel sibienilor.
Biografie Monica Anghel
Monica Anghel este o apreciata cantareata, prezentator de radio si actrita din Romania. Pe scena muzicii romanesti si-a facut debutul la 14 ani, varsta la care a castigat doua premii importante la Festivalurile „Bucuresti ‘86” si “Mamaia”. A obtinut 11 trofee la prestigioase festivaluri internationale, a avut numeroase concerte si turnee in afara tarii, un concert de care isi aminteste cu multa placere fiind in Baden Baden, Germania, cand a cantat in deschiderea concertului lui Ray Charles. A castigat trofeul “Cerbul de aur” in 1996, iar in anul 2002 a reprezentat Romania la concursul “Eurovision” alaturi de Marcel Pavel.
Biografie Andrei Tudor
Ca pianist de jazz, a sustinut recitaluri in multe formule, alaturi de cei mai talentati instrumentisti din tanara generatie. Conduce grupul instrumental care o acompaniaza pe Aura Urziceanu, alaturi de care a sustinut numeroase concerte in toata tara, atat alaturi de Andrei Tudor Band, cat si recitaluri de jazz voce - pian. Ca pianist de muzica pop, a acompaniat aproape toti solistii in stare sa cante live, in nenumarate recitaluri, concursuri, festivaluri, spectacole, emisiuni radio-tv. In calitate de compozitor si orchestrator, a colaborat cu nume importante ale muzicii pop romanesti, cum ar fi Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Mihai Traistariu, Luminita Anghel, Paula Seling, George Miron & Acapella, Carmen Trandafir, Vlad Mirita, soprana Felicia Filip, soprana Angela Gheorghiu si altii.
Biografie Ionel Tudor
Nascut la data de 22 octombrie 1955, in Bucuresti, Ionel Tudor este dirijor al Big Band-ului Societatii Romane de Radiodifuziune din anul 1994. Timp de 11 ani a fost profesor la Scoala Populara de Arta, perioada in care a pregatit si lansat numerosi solisti ce au ajuns nume de notorietate, printre care Monica Anghel, Gabriel Cotabita, Adrian Enache, Nicola, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir, Manuela Fedorca, Madalina Manole, Marina Florea, Alexandra Ungureanu, Dana Dorian si altii. A sustinut nenumarate recitaluri si gale si a dirijat pe scenele prestigioase ale Festivalului International "Bucuresti", Festivalul International "Cerbul de Aur" Brasov, Festivalul "Mamaia", Festivalul "G. Enescu", Festivalul Artelor-Bucuresti, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Jazz (Bucuresti), Festivalul International de Jazz de la Sibiu, Galele Proms of Delight precum si multe alte festivaluri si gale de jazz, blues si pop-rock, atat in tara cat si in strainatate. Pe langa activitatea de dirijorat, Ionel Tudor este si un reputat compozitor.
Mai multe informatii despre celelalte evenimente din cadrul Targului de Craciun din Sibiu, pe site-ul www.targuldecraciun.ro sau pe www.facebook.com/targuldecraciun
Targul de Craciun din Sibiu este un proiect cultural initiat de Fundatia Au-Ro Austria Pro Romania si Biroul Atasatului Social al Ambasadei Austriei, in parteneriat cu municipalitatea sibiana. Deschis pentru prima data in anul 2007, anul Sibiului in calitate de Capitala Culturala Europeana, Targul de Craciun a ajuns cunoscut la nivelul intregii tari pentru amploarea si traditia creata. Evenimentul este organizat de Fundatia AU-RO Austria Pro Romania in parteneriat cu A1 Events. Este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.
Noiembrie 2013