Derulat in parteneriat cu Asociatia "Sprijiniti copiii" din Alba Iulia si Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, proiectul, finantat de Administratia Fondului Cultural National, vizeaza infiintarea primei retele scolare de educatie culturala prin traditii.
Proiectul se va desfasura in 23 de scoli din mediul urban si doua din mediul rural din judetele Alba, Cluj, Hunedoara, Salaj si Sibiu.
Peste 3.200 de copii vor avea, astfel, asigurat un cadru organizat de manifestare a talentului, aptitudinilor si dragostei lor pentru traditiile specifice zonei in care traiesc.
Condus de prof. univ. Ioan Bocsa, Ansamblul de Muzica Traditionala "Icoane" va realiza si distribui, prin acelasi proiect, primul CD cu muzica traditionala romaneasca, incluzand cantece rituale de nunta, catanie, inmormantare si seceris.
O alta componenta a proiectului o reprezinta sustinerea unor stagii de perfectionare pentru 60 de tineri solisti de folclor in demersul lor de alegere si interpretare a unui repertoriu autentic.
Partenerii acestui proiect colaboreaza de un deceniu pentru culegerea din teren si valorificarea din arhive a unor valori materiale deosebite - cantece, colinde, datini si ritualuri.