O poveste in care se intalnesc fantezia, basmele si horror-ul clasic, Prieten imaginar este o surprinzatoare si originala poveste despre prietenie, secrete si partea intunecata a realitatii, fiind primita cu entuziasm de critici si de public. Cand Kate Reese alege sa fuga din casa ei, parasind un iubit care devenise un cosmar, o face mai putin pentru sine si mai mult pentru fiul ei, Christopher, cea mai importanta fiinta din viata ei. Si pentru a lasa totul in urma alege sa se stabileasca in cele din urma intr-un mic oras din Pennsylvania, Mill Grove. Este unul din acele locuri unde toti se cunosc si se ajuta intre ei, o comunitate unita, un refugiu pentru cineva care vrea sa scape de cine a fost. Totul este minunat pana cand cosmarul reincepe, iar Christopher dispare fara urma pret de mai multe zile.
Pentru Kate este momentul in care timpul inceteaza sa mai curga, si ar face orice pentru a afla macar ca fiul ei este bine. Christopher se intoarce insa din padurea de la marginea asezarii, singur, fara vreo urma de rana, fara ca cineva sa ii fi facut fizic vreun rau. Dar asa cum isi da Kate repede seama acesta nu mai este cu adevarat fiul ei, este schimbat. Christopher stie ca trebuie sa faca ceva, ca o voce din mintea lui ii ordona sa inceapa un plan aparent absurd, fara vreun sens la prima vedere, insa daca nu o va face atunci consecintele vor fi dramatice pentru mama lui si pentru intregul Mill Grove.
Cunoscut pentru romanul sau de debut, Jurnalul unui adolescent timid (publicat in traducere romaneasca in 2013 la editura Trei), un bestseller si un succes de critica, Stephen Chbosky era cunoscut mai curand ca scenarist, dar demonstreaza si de aceasta data ca este un nou nume in weird-fiction, un autor de forta care promite enorm in acest gen si care foarte probabil va continua sa isi fascineze, inspaimante si captiveze cititorii.
Stephen Chbosky, Prieten imaginar, editura Trei, 2020