Daca in Bucuresti preturile apartamentelor au crescut cu doar 0,6%, iar in cazul caselor si vilelor s-a inregistrat in medie o scadere de pana 2,2%, in restul tarii preturile au crescut cu procente mai importante, casele din alte orase mai mari ajungand la preturi mai ridicate cu pana la 8,5%.
In cazul apartamentelor cele mai mari scumpiri din ultima parte a anului trecut s-au inregistrat in orase mai mici precum Zalau (cu cel mai mare procent, de 7%), Targu Jiu, Sibiu, Ramnicu Valcea sau Buzau, unde preturile au crescut cu cel putin cinci procente. Cea mai mare crestere se inregistreaza insa in Cluj-Napoca, unde fata de acelasi interval al anului 2016 pretul pentru apartamente a crescut cu nu mai putin de 18,9%, specialistii considerand ca acest nivel ridicat al scumpirii se datoreaza cererii ridicate de locuinte pe plan local.
In acest moment cele mai scumpe apartamente sunt in Cluj-Napoca (1460 euro/mp util), Bucuresti (1250 euro/mp util), Timisoara, Brasov si Constanta. La polul opus se situeaza orase ca Resita, Giurgiu sau Alexandria, cu un pret de 400 - 500 de euro/mp util.
Februarie 2018