Sectiunile la care s-au remarcat tinerii timisoreni au fost scurt-metrajul si fotografia de ziar, lasand premiile pentru fotografie artistica si de revista sa plece in alte zone ale tarii.
Vlad Dragomirescu, elev in clasa a IX-a la Colegiul National Banatean, a luat premiul I pentru cel mai bun scurt-metraj, cu un filmulet de sapte minute care reprezinta o descriere sarcastica a societatii din ziua de azi. Pentru acest film, Vlad nu a jucat doar rolul de actor, ci alaturi de alt coleg a fost in acelasi timp si producatorul, regizorul si scenaristul.
Personajul jucat de tanarul timisorean este al unui baiat aflat in anii adolescentei ce reprezinta simbolic prototipul unui individ care nu vrea sa devina sclavul societatii de consum.
„Filmul face multe trimiteri la Uniunea Europeana, trimiteri care sunt de fapt o critica fata de cei care sunt si au fost adeptii integrarii si care nu aveau habar in ce intra, habar nu au ce sustin si sunt ca niste oi intr-o turma. Acesti oameni sunt cei care fac exact ce li se spune, executa dar nu vin niciodata cu solutii”, spune Vlad.
Fotografia castigatoare la sectiunea foto de ziar face si ea trimiteri la Uniunea Europeana si este realizata de o eleva de la Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara. Fotografia infatiseaza o fetita de etnie roma din cartierul industrial Mociur din Resita. Ana, ilustrata in poza, nu are o poveste neobisnuita fata de copiii care traiesc in acel cartier rau famat din Resita, insa in comparatie cu orice copil din Uniunea Europeana, Ana duce o existenta de lumea a treia.
„Am legat in titlu numele cartierului de Europa, Mociur Europa, pentru ca e o diferenta foarte mare intre Ana mea din Resita si copiii de varsta ei din Europa”, spune Luiza Puiu, autoarea fotografiei.