Atlasul Frumusetii, proiectul romanesc care a fost elogiat de mari publicatii ale lumii, e prezentat in premiera mondiala, la Bucuresti, intre 16 aprilie si 16 mai.
Vernisajul expozitiei a avut loc joi, 16 aprilie, in prezenta a sute de oameni dornici sa priveasca fotografiile din proiect, printre care si Ministrul de Extrene, domnul Bogdan Aurescu.
Timp de 15 luni, Mihaela Noroc, autorul Atlasului Frumusetii, a calatorit in jurul lumii, fotografiind chipuri feminine din zeci de tari si surprizand diversitatea lumii in care traim.
CNN, Huffington Post, Forbes, Elle, Le Figaro, Daily Mail, The Independent, The Telegraph, Corriere della Sera sunt doar cateva dintre numele mari care au scris pe larg despre Atlasul Frumusetii transformandu-l in cel mai mediatizat proiect artistic romanesc, al zilelor noastre.
Acum, in premiera mondiala, imaginile din proiect care au fost vazute de zeci de milioane de oameni, au fost imprimate la dimensiuni mari si reunite intr-un eveniment unic.
Expozitia e deshisa pina pe 16 mai, la Galeria Artfooly, de la parterul Palatului Stirbei, pe Calea Victoriei, nr. 107.
Prin fotografiile din Atlasul Frumusetii, Mihaela vrea sa arate ca frumusetea feminina exista peste tot si nu depinde de bani, tendinte ale modei sau rase, ci mai degraba de naturalete si autenticitate.
Intr-o lume a globalizarii care tinde sa devina uniforma, Mihaela vrea sa arate ca tocmai diferentele dintre noi ne fac cu adevarat frumosi si e esential sa ne pastram unicitatea si specificul.
In iunie 2015, fotograful doreste sa porneasca intr-o noua expeditie in jurul pamantului, cu gandul de a “cartografia” alte tari si teritorii de pe toate continentele, inainte de a publica un album unic. Dorinta Mihaelei e sa aseze in acest album sute de portrete feminine din intreaga lume, care sa dovedeasca ca cea mai mare comoara a planetei e diversitatea.
Intr-o epoca in care frumusetea feminina a devenit o industrie, Atlasul Frumusetii isi propune sa ne incurajeze sa ramcnem naturali, sa fim mandri de mostenirea noastra genetica si culturala, sa fim noi insine.
Aprilie 2015