Francezi, unguri, şvabi, sârbi, bulgari, turci şi români au intrat în sfântul locaş pentru a liturghia şi pentru a aprinde câte o lumânare, după care, micuţii participanţi la festival au descoperit gustul mititeilor, frigăruilor şi al pulpelor de pui la grătar, rumenite în aer liber, în incinta Muzeului Satului.
Duminică, în ultima zi a celei de-a XVIII-a ediţii a evenimentului folcloric anual intitulat Festivalul Inimilor, pe scena amenajată în aer liber a fost programat un spectacol al tuturor formaţiilor din străinătate, în paralel cu întreaga manifestare desfăşurându-se, şi în acest an, un seminar de folcloristică, susţinut de maeştrii ansamblurilor profesioniste româneşti pentru specialiştii veniţi special în acest scop din Japonia, Canada, Danemarca şi alte ţări.
Începând de joi, publicul a putut urmări, în Parcul Rozelor din Timişoara, evoluţia mai multor ansambluri populare din ţară şi străinătate, printre care trupele Cununiţa - Bănia, Galilie Dance Group - Carmel/Israel, Sandrine Maurence - Villeeuve de la Raho/Franţa, Hasad - Zonguldak/Turcia, Ansamblul din Szeged/Ungaria, Gugulanul - Borlova, University - Tbilisi/Georgia, Lăstăraşul - Corjova/Republica Moldova şi Branko Radicevici - Novi Sad/Serbia.
Conceput în ianuarie 1990 de autorităţile locale şi lansat în luna iulie a aceluiaşi an, Festivalul Inimilor este prima manifestare profesionistă de folclor din România inclusă în calendarul anual al UNESCO, ceea ce asigură ofertarea unor ansambluri folclorice dintre cele mai cunoscute din străinătate.
Festivalul Inimilor s-a dorit, de la început, a fi un omagiu adus celor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea de expresie şi a spiritului în România, impunându-se ca una dintre cele mai importante sărbători de suflet ale bănăţenilor.
La ediţia din acest an au participat, în premieră absolută, ansambluri din Georgia şi Israel, alături de membrii unor ansambluri din Republica Moldova, Franţa, Serbia, Turcia, Ungaria.