Luni, 16 decembrie, de la ora 18,00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu va avea loc o lansare de carte cu ceai, cozonac de post si muzica lui Dimitrie Cantemir.
"Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut", cel mai recent roman semnat de Tatiana Niculescu Bran, aparut in colectia „Ego. Proza” a Editurii Polirom, si in editie digitala, va prilejui o discutie la care vor participa, alaturi de autoare: Alex Stefanescu, Bianca Burta-Cernat, Petre Guran, George Simion.
Moderator: Daniel Cristea-Enache
El isi cauta amintirile. Ea incearca sa scape de ele. Generatia pierduta a Basarabiei interbelice se intilneste cu generatia Pink Floyd a Romaniei comuniste, intr-o incursiune ametitoare in istoria personala si in cea colectiva. Punctul lor de intilnire: muzica lui Dimitrie Cantemir… De-a lungul unui fir narativ plin de contraste, noul se impleteste cu vechiul, iubirea pentru trecut intilneste speranta pentru viitor, intr-o metamorfoza continua a portretelor. „Domnita” Marina si necunoscutul basarabean isi traiesc povestea de dragoste intr-o lume care inca mai asteapta ca ranile trecutului si nedreptatile istoriei sa se vindece.
Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitaţii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti.
In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancusi contra SUA, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana) si Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013).
Decembrie 2013