De ce bem ceai si cum a inceput calatoria lui in jurul lumii? De la traditii la sfaturi, de la vechile cronici la documente si informatii inedite, cartea semnata de Wang Xufeng este o prezentare succinta, clara si interesanta a istoriei ceaiului, totul prezentat intr-o maniera accesibila chiar si celor prea putin familiarizati cu subiectul. Veti afla astfel care sunt principalele tehnici de culegere si procesare, cate tipuri de ceaiuri exista, de ce in cultura asiatica (si nu numai) exista complicate ritualuri de preparare si savurare a ceaiului - si ce semnifica fiecare pas - sau care sunt personalitatile care au dominat istoria acestei bauturi.
Multa informatie, o buna parte din ea prea putin cunoscuta poate si pasionatilor de ceai, ilustratii fascinante (multe dintre ele creatii artistice vechi de secole), totul intr-o mini - enciclopedie despre ceai si felul in care aceasta bautura a schimbat lumea si istoria. Daca va place uneori sa beti un ceai, daca sunteti un cunoscator sau pur si simplu va limitati la pliculetele clasice de ceai din magazine, daca vreti sa aflati mai multe despre subiect sau pur si simplu sa va bucurati de o carte "de istorie" altfel "Povestea ceaiului" este cea mai buna alegere. Si poate ca va fi primul titlu dintr-o viitoare colectie de carti si albume despre ceai.
Wang Xufeng, Povestea ceaiului, Editura Corint, Bucuresti, 2018, traducere Ana Avram