La fel ca celelalte state din Balcani, desi nu exceleaza la capitolul Economie, Bulgaria ocupa un loc privilegiat in ceea ce priveste specialitatile culinare. Spiritul mediteranean, regasit nu atat in lungul coastei Marii Negre cat in farfuriile localnicilor si ale vizitoatorilor, este creat in buna parte de gustoasele scoici si de peste.
Daca sunteti adepti ai turismului gastronomic, va puteti indrepta fara regrete spre Bulgaria, care pare sa depuna tot mai mult efort pentru oferirea unor servicii multumitoare.
Luand in considerare feedback-ul pozitiv al celor care au fost cel putin o data la ferma de scoici Dalboka, poate cu ea ar trebui sa si incepeti lista de “obiective”. Veti avea ocazia sa manancati cele mai gustoase scoici, gatite dupa preferinta la cuptor, la tigaie, in sos de vin sau tocanita. De asemenea, la felul al doilea o varietate de peste proaspat: crap, sturion, calcan, pastrav, hering ori alte soiuri pe care nu le mai amintim.
Fiindca este foarte aproape de granita cu Romania, va veti simti probabil ca acasa datorita numarului mare de conationali care incearca destinatia din placere ori din pura curiozitate. In plus, cu putin noroc nota de plata va putea fi achitata chiar in lei.
Dalboka este o “ferma de scoici”, specializata pe cultivarea si productia de midii ecologice. Ferma este amenajata intr-una din cele mai curate regiuni din zona, golful Kaliakra, si este un fel de ponton situat la circa 200 de metri in largul Marii Negre. Drumul pana la scoicarie urmeaza in linii mari traseul: Constanta – Vama Veche – Bulgaria – Vaklino – Shabla (mergeti spre Kavarna) – Scoicaria Dalboka.
Faceti stanga spre Balgarevo inainte de intrarea in Kavarna, apoi dreapta acolo unde apare indicatorul catre Dalboka. Cadrul natural este rustic insa nu ofera conditii pentru plaja, malurile fiind stancoase.
Sursa foto: dalboka.com
I. C.
editor artline.ro