Desenatorii de benzi desenate precum si oamenii din industria publicitatii au fost primii care au contribuit la dezvoltarea acestui curent. Initiatorii acestui stil sunt Jasper Jones si Robert Rauschenberg, insa cel care a facut pop-art-ul cunoscut in intreaga lume este graficianul si fotograful Andy Warhol.
Putem spune ca acest stil este de fapt opusul la ceea ce inseamana echilibrul si simetria stilului clasic. Paleta cromatica caracteristica stilului Pop Art este compusa din culori vibrante ce confera luminozitate interiorului. Galben, verde, roz si portocaliu sunt culori ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-o amenajare in stilul Pop Art. Aceste culori puternice pot fi introduse in decor prin aplicarea lor la nivelul peretilor, dar si cu ajutorul pieselor de mobilier si accesoriilor.
Lumina colorata produsa de diferite corpuri de iluminat este de asemnenea un must have al acestui stil. Culorile sunt de fapt cele care dau viata amenajarilor Pop Art. Mobilierul folosit pentru amenajarea in acest stil este reprezentat de mese rotunde, simple, scaune din lemn sau material plastic colorat, iar canapelele nu prezinta un design deosebit prin care sa se evidentieze de celelalte piese de mobilier. Daca dorim ca punctul focal al incaperii sa fie o piesa de mobilier, cum ar fi un fotoliu sau un scaun, putem opta pentru o piesa cu un imprimeu Pop Art, care poate fi un portret, un desen din benzile desenate sau manga. Aceste imagini sunt de nelipsit si din randul accesoriilor. Tablourile cu portrete ale starurilor, posterele cu benzi desenate, autocolantele sunt cele care “imbraca” peretii si dau culoare incaperilor. Una dintre cele mai comune piese este fotografia celebrei Marilyn Monroe sau colajul cu imaginea frumoasei Audrey Hepburn intr-o combinatie puternica de culori. Cu toate ca stilul Pop Art pare sa se potriveasca mai degraba tinerilor, designerii de interior contrazic aceasta conceptie si sustin ca acest stil poate fi adoptat de toti cei care isi doresc o amenajare originala.
Sursa foto: interiorsigndesign.com
Aprilie 2014
A.I.
editor artline.ro