Cu toate acestea, nu inseamna ca interioarele moderne trebuiesc lipsite de vegetatie. Exista moduri prin care plantele pot fi introduse si intr-un astfel de decor, dar intr-un mod mult mai creativ si neconventional. Desigur, vasul in care sunt puse plantele are o contributie importanta la aspectul camerei. Si cum tendintele se schimba pe toate planurile si in mai toate domeniile, designerii de interior vin cu noi propuneri pentru vasele care sustin aceste frumoase decoratiuni. Atat ghiveciul cat si vaza pot ceda locul terariilor, elemente care au fost foarte populare in timpul epocii victoriene.
Un terariu nu este nimic mai mult decat o gradina in miniatura construita sub sticla, un mediu inchis unde plantele isi traiesc ciclul de viata ca si in natura. In ultimul timp numarul celor interesati de aceste gradini in miniatura a inceput sa creasca, si asta doatorita numeroaselor avantaje pe care le prezinta. Aceste mici ecosisteme nu necesita o ingrijire speciala si, totodata, pot infrumuseta si cele mai neprietenoase spatii. De asemenea, acestea poat fi plasate oriunde in casa. Pot fi atasate de perete, puse pe un raft, pe masa de cafea in camera de zi, pe un pervaz sau de ce nu, pot fi suspendate de tavan.
Varietatea acestor containere este atat de mare cat ne permite imaginatia. Altfel spus, un terariu pot fi realizat din orice material care poate mentine umiditatea si transmite lumina. Estetic vorbind, sunt mult mai elegante cele din sticla. Orice vas de sticla poate deveni un terariu, un borcan, un bol sau un acvariu. Cele mai potrivite plante pentru un terariu sunt cele mici, care cresc incet. Exista multe idei creative si interesante de amenajare a unui terariu, dar, chiar si cateva plante, in combinatie cu nisip si pietre pot reprezenta un accesoriu armonios.
Sursa foto: minimalisti.com
Iulie 2015
A.I.
editor artline.ro