Cu multi ani in urma aceasta arta se realiza manual, insa, in timp, tehnica a progresat, aducand in actualitate broderia computerizata. Mai mult decat atat, specialistii in design-ul de interior au dus ideea la un alt nivel si au creat piese de mobilier unice, infrumusetate cu broderii. Astfel, lemnul a luat locul panzei, fiind brodat in diverse teme si modele, intr-o varietate de nuante si contraste.
Daca panzele si piesele vestimentare brodate ne amintesc de obiceiurile si traditiile romanesti, piesele de mobilier si accesoriile decorate prin aceeasi tehnica definesc tendintele moderne. Broderia ofera oportunitati incredibile de a personaliza mobilierul si de a crea un design interior original, frumos si modern. Tablia patului, spatarele scaunelor, usile dulapului, taburetele, cutii din lemn, suporturi si rafturi, rame de oglinzi si panouri decorative de perete – toate aceste piese se transforma cu ajutorul unor cusaturi in punct de cruciulita din obiecte banale in adevarate opere de arta.
Prin aceasta tehnica pot fi reconditionate si vechile piese de mobilier care si-au pierdut demult stralucirea. Aceste piese se integreaza foarte bine intr-o incapere amenajata in stil rustic dar, in functie de model si de paleta cromatica, acestea se pot regasi aproape in orice stil de design interior. Cu siguranta acest tip de mobilier nu va trece neobservat deoarece design-ul artistic al broderiilor scoate in evidenta autenticitatea si eleganta.
Sursa foto: homedesignsideas.net
Septembrie 2014
A.I.
editor artline.ro