Situata la aproximativ 2 km de centrul orasului, la intersectia dintre bulevardul comercial traditional Calea Mosilor – Soseaua Colentina si drumul istoric Stefan Cel Mare – Mihai Bravu, este astazi cea mai importanta piata agro-alimentara din Bucuresti.
De-a lungul timpului piata a cunoscut o ascensiune ajungand sa se situeze pe primele locuri, ca marime si vechime, din Europa de Est. La inceputul secolulu XIX executiile publice se desfasurau in fata maselor. Piata Obor a gazduit aceste executii pana in anul 1823. Cativa ani mai tarziu, pentru a sfinti locul, negustorii au ridicat o cruce de piatra pe care au numit-o „Crucea negustorilor”. In 2004 crucea a fost inscrisa in Lista Monumentelor Istorice, iar in 2009, odata cu inceperea lucrarilor de reamenajare a pietei, monumentul a fost mutat si redenumit „Crucea independentei”.
Povestea Halelor Centrale Obor incepe in 1936, cand s-a pus piatra de temelie. Proiectul de arhitectura a fost realizat de arhitectii Horia Creanga și Haralamb Georgescu. Construita din caramida intr-un stil simplu, functional si modern, cladirea a fost inaugurata in anul 1950. O buna perioada de timp, in piata a fost permisa doar comercializarea de produse alimentare provenite din sectorul rural.
In august 2007 piata veche a fost desfiintata, iar imaginea Pietei Obor cu tarabe si precupete a fost inlocuita cu cea a unei cladiri masive pe mai multe niveluri si cu aspect modern. Mall-ul ridicat pe locul fostei piete agroalimentare Obor a fost deschis la data de 2 octombrie 2010, in prima zi din „Luna Recoltei”. Cladirea dispune de un subsol cu parcare, parter si doua etaje. Parterul este destinat producatorilor de fructe si legume. La etajul unu se afla spatii comerciale pentru produse alimentare, iar la cel de-al doilea etaj se gasesc articole de uz gospodaresc, imbracaminte, incaltaminte si cosmetice.
Nu doar fructele si legumele proaspete ii aduc pe bucuresteni in Piata Obor ci si apa de la „Fantana lui Bucur”. Sute de persoane vin zilnic sa se aprovizioneze, gratis, cu cea mai buna apa rece din Capitala, care provine dintr-un put, sapat la peste 200 de metri adancime.