Concerte 27-28 noiembrie
Publicul meloman va avea bucuria de a asculta concertul nr. 1 de Brahms in interpretarea celebrului artist, la pupitru fiind Maestrul Cristian Mandeal. Cateva date din biografia lui Freire evidentiaza tocmai acel talent de exceptie, care a inceput sa se manifeste de la 3 ani uluind pe cei din jurul sau cu memoria sa muzicala si capacitatea de a reproduce la pian ceeea ce sora sa tocmai cantase. A sustinut primul sau recital public la 5ani,ca apoi sub indrumarea profesorilor sai Nise Obino si Lucia Branco, la 12 ani sa poata canta Imperialul de Beethoven la un Concurs International de pian la Rio de Janeiro unde s-a clasificat printre primii. Au urmat studiile la Viena si marile premii internationale. In 1959 Freire incepea cariera sa internationala cu recitaluri si concerte in cele mai importante centre muzicale din Europa, SUA, Japonia, America centrala si de Sud.
Astfel a avut prilejul de a colabora cu cei mai mari dirijori ai secolului 20, dar si cu cele mai celebre orchestre. Un moment deosebit in cariera sa l-a insemnat interpretarea la Varsovia in 1999 a Concertului nr.2 de Chopin cu prilejul comemorarii a 150 de ani de la decesul acestuia. Dincolo de activitatea sa solistica remarcabila desfasurata pe tot globul, artistul este adesea invitat sa conduca jurii ale Concursurilor internationale de pian ,sa participe la mari fesivaluri internationale,precum ultima editie a Festvalului Enescu, dar sa si realizeze inregistrari integrale ale creatiilor lui Chopin, Beethoven, Brahms sau Liszt. Este o mare onoare pentru Orchestra Filarmonicii George Enescu sa-l aiba oaspete pe distinsul pianist in concertele din 27/28 noiembrie la Ateneul Roman.
Istoria Filarmonicii George Enescu este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
Filarmonica George Enescu Str. Franklin no.1
Casa de bilete, tel. 3156875
Comunicat