Peretii pliabili sunt compusi din panouri ce se pot deplasa si interbloca pentru a forma un perete despartitor. Aceste panouri sunt fixate impreuna prin balamale pentru a oferi un aspect pefect plan atunci cand sunt inchise. Peretele functioneaza prin glisare, fie cu ajutorul unei sine montate in tavan fie cu un sistem foarte discret fixat pe podea.
Acest sistem de compartimentare a inceput sa devina din ce in ce mai cautat datorita esteticii deosebite si in cea mai mare masura datorita flexibilitatii utilizarii acestuia. Avantajul peretiilor pliabili este ca se pot integra in orice spatiu, infiferent de natura lui. Cu ajutorul lor putem crea anumite zone temporare in functie de activitatile zilnice.
Moda bucatariilor open-space a ajuns si la noi, insa nu sunt pe placul tuturor. Marea problema este ca majoritatea constructiilor noi sunt proiectate dupa acest tipar. Pentru acest inconvenient solutia ar fi peretii pliabili care, atunci cand se doreste un spatiu amplu, aerisit, acestia sa sa se gaseasca in pozitie deschisa, complet pliata, iar atunci cand ne dorim ca mirosurile culinare sa nu inerfereze cu celelalte camere, peretii pliabili sa capete aspectul unui perete despartitor permanent.
Atat apartamentele mici cat si cele spatioase pot beneficia de calitatile acestor pereti. In apartamentele mici se castiga spatiu, in timp ce, in cele spatioase, se creaza noi spatii in care putem sa lecturam sau sa studiem in voie, fara a fi deranjati de ceilalti membri ai familiei. Peretii pliabili prezinta si alte avantaje decat cele mentionate mai sus, si anume: au o greutate scazuta si pot fi realizati din diverse materiale (lemn, placi plexiglas, geam, metal).
Sursa foto: homedesignfind.com
A.I.
editor artline.ro