Joi 7 Aprilie 2016, orele 19.00, galeria de arta contemporana The Art of Living va invita la vernisajul expozitiei de grup Perceptii citadine, semnata Diana Micu, Gabriel Ghizdavu si Matei Ulmeanu. Expozitia va fi deschisa publicului, ulterior vernisajului in perioada 7-18 Aprilie 2016, la sediul galeriei The Art of Living Gallery din strada Georges Clemenceau nr. 2, sector 1, Bucuresti.
Perceptia vizuala asupra spatiului inconjurator poate determina starea noastra emotionala. Astfel ca, actul creativ intervine in relatia omului cu mediu, dand o semnificatie cu titlu de mesaj social sau civic creatiei in sine.
„Perceptii citadine” are ca tema centrala imbinarea unor elemente care par comune, chiar banale la prima „reprezentare”: interiorul unei cladiri, un mesaj pe un zid, o masina.
Ce spun aceste reprezentari in fapt? Cladirea, prin natura bazei, a fundatiei ei, este solida, fixa, statornica, reprezentand trecutul, istoria, copilaria facand o analogie cu aparatul psihic uman; masina este brodata, sculptata, metamorfozata, ce sugereaza viteza cu care ne schimbam, evoluam in zilele noastre, ea este o reprezentare a individului care schimba starea naturala, in „persona” pentru a apartine unei anumite categorii, sa fie excentric cu broderii sau cu „gulere albe”.
Si urmeaza mesajul filosofic, avand natura existentialista, afisat pe zidul unei cladiri cu o destinatie anume, pe o strada anume, intr-un oras obisnuit si ne face sa reflectam si sa emitem cognitii si judecati despre „Ce se intampla cu noi? Sau cu mediul inconjurator?
Cei trei artisti folosesc elemente din strada, din mediul urban pentru a arata importanta pieselor de care ne lovim zilnic si felul in care aceste contacte vizuale ne influenteaza perceptia si starea de bine.
Expozitia de grup „Perceptii citadine” semnata de cei trei artisti: Diana Micu (Sectia: Pictura), Gabriel Ghizdavu (Sectia: Foto video) si Matei Ulmeanu (Sectia Metal) surprinde interactiunea dintre timp si spatiu in mediul citadin.
Asa cum contureza artista Diana Micu, timpul „poate fi vazut ca o masura a schimbarii”, astfel ca reprezentarile sale inspirate din minimalism (deteriorarea unui vechi teatru bucurestean) accentueaza acest manifest.
Artistul Gabriel Ghizdavu scoate in evidenta o latura a orasului incarcata de simboluri artistice prin care reuseste sa transmita un mesaj puternic despre evolutia umana in cadrul citadin.
Sculptorul Matei Ulmeanu percepe si ne atrage atentia asupra starii de degradare, de sufocare, automobilul fiind un simbol urban care la nivel inconstient „devine o ruina ce distruge identitatea orasului”.
Curator Clara Turturescu
9.3 - The Art Challenge este un proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National care se va desfasura in perioada 17 martie - 30 aprilie 2016. “Perceptii citadine” este a doua expozitie din cadrul proiectului.
Aprilie 2016