Vlad Tepes este destul de prezent in Bucuresti si in zonele imediat apropiate, iar interesul pentru Dracula este foarte ridicat din partea strainilor care ajung in Romania. Mai putin, e drept, din partea noastra, care cunoastem istoria si radem de legenda cu vampirul insetat de sange.
Cred ca ar fi interesant de aflat unde ne putem intalni cu Vlad Tepes in Bucuresti si in apropierea Capitalei, fie pentru a ne amuza intr-o zi din weekend, fie pentru a impresiona niste oaspeti din strainatate care se plang adesea ca nu au ce vedea in cel mai important oras al Romaniei.
Incepeti ziua Dracula in vatra sa, la Curtea Veche din Bucuresti. Acolo veti vedea un bust al domnitorului Vlad Tepes, cel care a lasat primul document in care este atestat Bucurestiul, in 20 septembrie 1459. Mai multe panouri relateaza istoria curtii domnesti si a voievozilor care au trecut prin aceasta. Muzeul este dotat rudimentar, asa incat ar fi bine, daca aveti oaspeti, sa veniti informati cu privire la domnia lui Vlad Tepes si la luptele sale cu turcii pe care ii tragea adesea in teapa.
Apoi, o alta oprire poate fi la Manastirea Snagov, aflata pe insula din mijlocul lacului omonim. Este mai complicat de ajuns acolo, insa exotismul acelui spatiu merita efortul. Pe mal, va trebui sa strigati dupa un barcagiu care sa va treaca apa. Apoi, la manastire, veti afla daca Vlad Tepes este sau nu inmormantat acolo, potrivit unei legende.
Daca nu doriti Snagovul, mergeti la Comana, la cateva zeci de kilometri de Bucuresti, catre Giurgiu. Calugarii de aici povestesc la randu-le ca Vlad Tepes a fost inmormantat o vreme la ei, pentru ca in apropiere s-ar afla locul unde a fost ucis.
Seara o puteti petrece la Restaurantul Dracula, aflat pe Splaiul Dambovitei. Nu-i facem reclama, insa este realmente un loc interesant, iar in serile de weekend veti fi serviti de insusi contele Dracula.
La final, va invitam sa ascultati si sa vedeti clipul Kasabian, Vlad the Impaler:
O.D.
Video: Youtube