Vor fi prezenti la eveniment 40 de profesori de istorie si de limba si literatura romana (de nivel universitar si liceal), inclusiv autori de manuale scolare, din statele vecine: Replublica Moldova, Serbia, Bulgaria, Albania si Ucraina.
Scopul principal al manifestarii este efectuarea unui studiu comparativ asupra programelor de invatamant si formularea de propuneri cu privire la ilustrarea patrimoniului cultural romanesc in manualele scolare. Proiectul va facilita intensificarea colaborarii dintre mediile profesorale romanesti din afara granitelor si din Romania si dezvoltarea unor programe de invatamant armonizate in aceste state.
Proiectul isi propune sa intareasca legaturile istorice cu tara ale profesorilor de istorie si de limba si literatura romana din regiunile care se regasesc intre granitele statelor din vecinatate, precum si de a permanentiza legaturile de comunicare si schimb de experienta, materiale si date privind manifestarea spiritului romanesc.
Programul va cuprinde prelegeri si mese rotunde, inclusiv excursii la situri de interes cultural si istoric din Brasov, Bran, Sinaia si Bucuresti.