De fapt, Barrow, ca profesor de matematica si fizica teoretica la Cambridge, e in tabara cealalta. A celor care balmajesc in tifre despre o explozie originara, despre o expansiune a materiei care a facut bum, despre mai multe dimensiuni decat alea pe care le stim noi, despre alt fel de timp decat ala pe care ni-l masoara ceasurile.
Democratia ne invata ca fiecare e liber sa creada ce vrea. Numai ca si Biblia ne invata ceva: ca Dumnezeu e gelos. Barrow, batrane, pe cat ca o sa mori intr-o buna zi?
Crimele lui Van Gogh Jose Pablo Feinmann, Crimele lui Van Gogh, traducere de Mihai Gruia Novac, Editura Nemira, 308 pagini, 19,90 RON "Fernando Castelli tocmai implinise treizeci de ani. Scria scenarii cinematografice, care insa niciodata nu devenisera filme. Era inca departe de el banuiala ca, pentru a se intampla asa ceva, adica unul dintre scenarii sa ajunga film, macar unul, va trebui sa devina un infailibil si stralucit asasin in serie." Dupa acest inceput eficient in termenii carlig-momeala-cititori excitati urmeaza ceva care nu ii va dezamagi pe cei care au insfacat carligul. Sa nu uit: in acest roman noir cinefilii vor gasi un extrabonus. Maigret in Arizona Georges Simenon, Maigret in Arizona, traducere de Nicolae Constantinescu, Editura Polirom, 224 pagini, 16,95 RON Maigret nu este pur si simplu Maigret - burghezul francez care lucreaza ca detectiv. E un obiect de cult, si nu numai pentru amatorii de policier. De data asta, actioneaza in deplasare, in America. Evident, pana la urma le va preda yancheilor (pe care, se stie, francezii ii iubesc muuuult de tot) algoritmul rezolvarii unei crime. mihai.iovanel@gandul.info