Miercuri, 12 octombrie 2011, ora 19.00, debut de stagiune la Sala Radio. Sub bagheta dirijorului Gian Luigi Zampieri si alaturi de violoncelistii Razvan Suma si Filip Papa, Orchestra de Camera Radio a pregatit un concert de exceptie pentru acest început de toamna.
In programul serii veti putea audia Non nobis Domine portretul lui Jacques de Molay de Gian Luigi Zampieri, Concertul în Do major pentru doua violoncele si orchestra de Georg Friedrich Händel, Concert în sol minor pentru doua violoncele si orchestra de Antonio Vivaldi si Simfonia nr. 1 în do minor de Felix Mendelssohn Bartholdy.
Descendent al scolii dirijorale italiene, Gian Luigi Zampieri a fost ultimul student al celebrului dirijor Franco Ferrara, cel care si-a pus o amprenta indubitabila asupra formarii personalitatii morale si artistice a tânarului elev. În domeniul dirijatului de orchestra s-a perfectionat cu Francesco De Masi, Carlo Maria Giulini, Gennadi Rojdestvensky si Leonard Bernstein. Imediat dupa încheierea studiilor, Gian Luigi Zampieri si-a început cariera internationala fiind invitat la Orchestra Simfonica Radio Moscova, Filarmonica "George Enescu" Bucuresti, Orchestra de Camera Radio România, Orchestra Simfonica din Haifa, Orchestra Euskadi din tara Bascilor- Spania, Orchestra Filarmonica a Universitatii din Mexico City, Opera din Tirana, Orchestra "Haydn" din Bolzano si Trento, Orchestra Festivalului Arenele din Verona, Opera din Roma, orchestrele din Abruzzese, Napoli, Padova, Sanremo, Verona si multe altele.
"Violoncelistul Razvan Suma a fascinat publicul prin talentul, sensibilitatea si inteligenta sa". Astfel caracteriza renumita publicatie germana "Das Orchester" prestanta tânarului violoncelist român - un mare talent muzical, o certitudine artistica a momentului. Prin repertoriul interpretat în cele peste cinci sute de recitaluri si concerte sustinute în turneele din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa si Asia, Razvan Suma a dovedit o mare sensibilitate si intuitie muzicala, o tehnica performanta redând impecabil - prin diversitatea sonoritatilor - specificul stilistic al fiecarui opus.
Pasiunea declarata îl readuce pe violoncelistul Filip Papa în luminile rampei într-o prima colaborare cu Orchestra de Camera Radio si violoncelistul Razvan Suma, dupa ce, tot pe scena Salii Radio, a putut fi urmarit în aceeasi postura într-o colaborare cu violonistul Alexandru Tomescu si Orchestra Nationala Radio. Cu o vasta experienta de instrumentist membru al Cvartetului Ad libitum, de solist-instrumentist în Orchestra Simfonica a Filarmonicii Moldova din Iasi (1998-2008), violoncelistul Filip Papa a sustinut numeroase concerte în calitate de solist în tara (Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Piatra Neamt s.a.) si în strainatate (Elvetia, Germania).
Octombrie 2011