Killarney este unul dintre acele orase irlandeze care impletesc sarmul traditiilor nordice cu monumente si peisaje exceptionale. De departe, apropierea de lacuri ii garanteaza farmecul. Killarnet este un oras in care practicarea turismului este veche de peste 250 de ani. Localitatea mai are totusi multe de spus, fiind putin cunoscuta in afara granitelor tarii. Arhitectura urbana in cea mai mare parte provine din veacul al XIX-lea, dar exista si obiective ce poarta pecetea secolelor mai vechi.
Orasul ascunde multe stradute inguste, deseori inaccesibile si greu de strabatut din cauza aglomeratiei. Restaurantele si magazinele de artizanat sunt usor de intalnit, asadar nu se pune problema sa nu aveti unde manca, sau sa va intoarceti acasa fara suvenir. Concurenta ii mentine standardele ridicate, iar vizitatorii de toate categoriile de bugete se pot astepta sa gaseasca restaurante, pub-uri superbe si avantajoase, cazare buna, potrivita pentru gustul si buzunarul lor.
La doar 6 km in afara orasului veti intalni un obiectiv elegant si spectaculos: Casa Muckross. Pe langa faptul ca propune o scurta promenada in imprejurimile pitoresti ale urbei, conacul din secolul al XIX-lea poarta turistii inapoi pana la inceptul anilor 1800. Edificiul se pastreaza intr-o forma arhitectonica apropiata de cea originala. Casa Muckross a fost proiectata de arhitectul scotian William Burn pentru Henry Arthur Herbert in 1843.
Parcul National Killarney din vecinatate este cea mai veche zona naturala protejata din Irlanda. Acesta cuprinde, printre altele, o padure foarte extinsa si singura specie de caprioara nativa in Irlanda. Chiar daca astazi constituie o arie protejata, iar activitatea umana este restrictionata, teritoriul Parcului National Killarney a fost locuita din cele mai vechi timpuri. Marturie stau minele de cupru si ruinele Abatiei Inisfallen care dateaza din secolul al VII-lea.
Pentru importanta istorica si povestile care insotesc zidurile de piatra, Castelul Ross este un obiectiv ce merita la randul sau toata atentia. Se spune ca turistii se pot intalni oricand, cu putin noroc(sau ghinion), cu una dintre fantomele care bantuie castelul.
Sursa foto
I. C.
editor artline.ro