Birmingham este un oras eclipsat adesea de Londra, Manchester si Liverpool, desi potentialul sau l-ar putea arunca teoretic curand, cu sorti de izbanda, in lupta pentru titlul de “cel mai frumos oras din Regatul Unit”.
Birmingham deruleaza un proiect ambitios in valoare de 17 miliarde de lire sterline, care probabil, dupa ce isi va indeplini toate obiectivele, va fi in masura sa schimbe definitiv raportul cu celelalte atractii britanice.
Marele plan al autoritatilor este de a reamenaja si revitaliza peisajul urban in cele mai mici detalii, iar primele rezultate favorabile ale actiunii sunt deja vizibile. Pe langa faptul ca subiectul ocupa prima pagina a presei internationale, orasul a fost asezat intr-un top al celor mai “locuibile” 20 orase din lume.
Centrul acestuia atrage multi vizitatori datorita cladirilor din epoca Victoriana, incluzand Primaria, Consiliul local, Muzeul Orasului si Galeria de Arta cu colectiile pre-Raphaelite. Catedrala catolica Sf Chad construita in 1841 este un loc de pelerinaj vestit pentru moastele sfantului sau patron.
Birmingham este in principal un produs al secolelor XVIII, XIX si XX, cresterea sa petrecandu-se in timpul Revolutiei Industriale. Unul dintre cele mai cunoscute exemple de locuinta cu arhitectura veche este casa pionierului industriei Matthew Boulton, personalitate care a colaborat cu James Watt. Aici s-au intalnit unii dintre cei mai importanti oameni de stiinta, ingineri si filosofi ai timpului. Soho House este un muzeu emblematic pentru veacurile trecute.
Punctul civic central il constituie Victoria Square si atractiile aferente, precum: fantana Dhruva Mistry’s River, Frankfurt Christmas Market sau Primaria. Pentru un popas cultural plin de satisfactii acordati atentia cuvenita Galeriilor de Arta si Muzeului Birmingham care cuprind exponate din istoria locala, expozitii contemporane si mari colectii permanente.
Un parc popular acoperind mai bine de 200 ha, cu un centru pentru vizitatori, un pub si un teren de golf este Lickey Hills Country Park.
Sursa foto: wikipedia.org
I. C.
editor artline.ro