Artistul a ales orasul Munchen din mai multe motive. Aici nu era urmarit de paparazzi asa cum i se intampla in Londra, viata de noapte era pe gustul sau, isi facuse repede cativa prieteni, dar mai ales putea sa inregistreze piesele Queen si mai tarziu primul disc solo la studiourile Musicland, atunci unele dintre cele mai bune din Europa. Si nu in ultimul rand cum petrecea mai putin timp in Regatul Unit si impozitele datorate statului erau mai mici, asa ca Mercury putea sa isi cheltuiasca veniturile deloc neglijabile pentru colectia de arta, petreceri fabuloase si adesea pentru diverse cauze caritabile, preferand insa aproape intotdeauna sa doneze pastrandu-si anonimatul. Iar cei care isi doreau sa il intalneasca in alta parte decat in localuri aveau sanse bune sa il gaseasca in studio.
Numele Musicland a insemnat pentru muzicienii anilor 70-80 mai mult decat un simplu studio de inregistrari (dotat cu aparatura moderna si cu tehnicieni care stiau, parca printr-o stranie intuitie, cum sa obtina acel sunet pe care poate trupa nici macar nu stia ca il doreste), iar pentru Mercury a fost ca un magnet. Aici inregistrasera sau aveau sa o faca alte nume mari, de la Rolling Stones sau Led Zeppelin la Donna Summer, Rainbow, Iron Maiden, Elton John si multi altii. Pe unii cei patru membri Queen ii cunosteau, Led Zeppelin fusesera una dintre principalele influente la inceput, asa ca nu este de mirare ca vor lucra aici si ca vor petrece destul de mult timp in Munchen, nu intotdeauna inregistrand si repetand. In definitiv nu doar Freddie Mercury iubea distractiile din Munchen.
Au fost cativa ani in care trupa si-a schimbat imaginea si stilul, cucerind noi fani dar indepartandu-i pe unii dintre cei vechi (mai ales dupa ce a aparut albumul Hot Space, in 1982, cu socantele sale sonoritati disco), dar pentru Mercury se pare ca au fost unii dintre cei mai buni. Queen au inregistrat albumul The Game in vara lui 1979 si in primavara lui 1980 chiar la Musicland, fiind repede convinsi ca atmosfera si aparatura pe care o aveau la dispozitie erau exact ceea ce le trebuia. O parte din Hot Space (1982) a fost inregistrata tot aici, si se pare ca pasiunea lui Mercury pentru muzica din cluburi nu doar ca a influentat decisiv intregul disc, dar cumva a reusit sa ii convinga, cel putin pe moment, si pe ceilalti trei membri ai formatiei. Si chiar daca turneul de promovare avea sa fie un succes, totusi mai tarziu a ramas unul dintre capitolele controversate din istoria trupei. Alte doua discuri din anii 80, The Works si A Kind of Magic, aveau sa fie inregistrate partial tot aici. Chiar si celebrul videoclip al piesei One Vision, care marca revenirea in forta a celor patru, a fost filmat la Musicland.
Dar pentru Freddie Mercury Musicland a ramas locul unde a putut sa isi inregistreze primul sau album solo, Mr. Bad Guy (purta initial titlul Made in Heaven), din 1983 pana in 1985. Lansat in aprilie 1985 si dedicat pisicilor sale, pe care le adora, albumul a fost primit cu relative rezerve de fanii Queen si mai ales de publicul larg, dar chiar daca nu a fost un succes financiar, asa cum se asteptase Mercury, a ramas un titlu esential pentru istoria Queen. Cu piese disco si pop in care se simtea influenta vietii de noapte din Munchen, Mr. Bad Guy era categoric diferit de ceea ce insemna Queen, dar pentru Mercury era si o declaratie de dragoste pentru Munchen si pentru atmosfera de aici, un loc unde se simtise liber si putuse in sfarsit sa inregistreze melodii care (foarte probabil) ar fi fost imediat respinse de ceilalti membri Queen.
Foto: queenonline.com, pinterest.com,