Betty Spaghetty a fost una dintre rivalele celebrei Barbie, bucurandu-se pentru un timp de un succes la care nici macar producatorii nu sperasera. Senzatia Targului de Jucarii de la New York din 1998 si unul dintre cele mai bune produse lansate cu aceasta ocazie, longilina Betty Spaghetty a inceput treptat sa isi piarda fanii si sa intre in uitare. Creatia Ohio Art Co., cu parul sau blond, membrele lungi si subtiri si zeci de accesorii a inceput sa fie tot mai greu de gasit in magazinele importante, fiind "impinsa" spre rafturile intunecate ale magazinelor mici. Oficial, Betty Spaghetty nu mai este produsa de peste doi ani, desi reprezentantii Ohio Art declara ca este vorba doar de o pauza, nu de o renuntare la acest produs.
Vanzarile initiale ale acestei papusi, care a intrat in forta pe piata in primii patru ani, au reusit sa salveze firma de la faliment, sumele incasate fiind apropiate de cele obtinute cu papusile din Toy Story, celebrul desen animat care a declansat o adevarata frenezie in randul copiilor si nu numai.
Pe masura ce vanzarile au scazut in SUA, Ohio Art Co. s-a extins pe piata internationala, Betty Spaghetty devenind in scurt timp o vedeta internationala, cu numele de Betty LaMalice, Betty Imp, Fata Spaghetty sau pur si simplu Betty. In 2003 a inregistrat si cel mai mare succes de marketing, cand Betty a fost aleasa de McDonald ca una dintre jucariile distribuite cu Happy Meal.
Dar peste doar patru luni compania producatoare anunta ca vanzarile de jucarii - inclusiv Betty Spaghetty - au scazut cu 15 procente din cauza evolutiei pietelor din SUA si Europa, precum si datorita competitiei foarte puternice. Pana in 2004 cererea pentru aceasta papusa scazuse semnificativ, iar in scurt timp Betty a fost inlocuita de pe rafturile magazinelor de noile rivale, papusile Bratz, produse de MGA Entertainment, care aveau sa depaseasca in final chiar si venerabila Barbie.
Chiar si pe site-ul producatorului, desi rubrica Betty Spaghetty inca exista, orice comanda primeste ca raspuns standardul "Nu exista produsul cerut".
Martie 2006