In 1990 a avut loc un eveniment decisiv, poate, pentru implantarea psihanalizei in Romania: studenții de atunci ai Facultății de Filosofie, care ingloba și psihologia, sociologia, pedagogia, au impus introducerea psihanalizei in planul de invățămant.
Printre cei nominalizați ca profesori pentru noua disciplină s-a numărat și autorul acestor randuri. Cursul pe care l-am susținut incepand cu 1991 și-a propus să ofere studenților de la filosofie atat cunoștințele de bază in psihanaliză, cat și semnificația lor filosofică. Acest curs s-a transformat spre sfarșitul anilor '90 in Filosofia inconștientului cu cele două volume ale sale, publicate de Editura Trei.
Tot in 1991, am fost solicitat să țin cursul de psihanaliză la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu. Conceput ca o "psihologie a inconștientului", acest curs și-a propus să transmită cunoștințele esențiale despre inconștient in principalele sale ipostaze: freudiană, adleriană, jungiană și contemporană.
Devenit acum carte sub titlul Introducere in psihanaliza freudiană și postfreudiană, numitul curs se adresează nu numai studenților. Toți cei care doresc să se inițieze in psihanaliză il pot folosi.
Categoria: Biblioteca de psihanalizăAutor:
Pret 35 Ron
Aprilie 2007