Traim, la acest inceput de secol al XXI-lea, intr-o lume miraculoasa: caci nu e oare totul un miracol? Intr-adevar, se vorbeste de miracol economic, de miracol informatic sau chiar, paradoxal, de miracol al stiintei, al tehnicii, al medicinei. Iar, daca ar fi sa dai crezare presei, in fiecare zi se intimpla miracole: cutare a evitat, „ca prin minune”, un accident si e „o minune” ca n-au fost mai multe vitcime in cutare cataclism natural! In realitate, folosirea abuziva a termenului vine din faptul ca el a fost golit de semnificatie prin excluderea a ceea ce constituie insasi natura sa: cauzalitatea sa divina sau, mai general, insertia sa intr-un context religios.” Joachim Bouflet
Joachim Bouflet, O istorie a miracolelor. Din Evul Mediu pina in zilele noastre, Traducere din franceza de Gabriela Siclovan, Colectia Cartier Istoric, 2009, 316 p., Pret: 48 RON.
Joachim BOUFLET, istoric, consultant la serviciul postulanţilor de pe langa Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor de la Roma, este autor la diferite biografii spirituale si al unor opere consacrate mentalitaţilor religioase si misticismului: Un signe dans le ciel. Les apparitions de la Vierge, in colaborare cu Philippe Boutry, Grasset, 1997; Édith Stein, philosophe crucifiée, Presses de la Renaissance, 1998; reed., 2002; Thérèse Neumann ou le paradoxe de la sainteté, Éditions du Rocher, 1999; Faussaires de Dieu, Presses de la Renaissance, 2000; reed., 2007; Padre Pio.
Des foudres du Saint-Office à la splendeur de la vérité, Presses de la Renaissance, 2002; Quand la Gestapo traquait les apparitions, CLD, 2003; Lucrèce Borgia, Presses de la Renaissance, 2004; Le Printemps de Dieu. Les saints de la génération Jean-Paul II, CLD, 2005; Anne-Catherine Emmerick. Celle qui partagea la Passion de Jésus, Presses de la Renaissance, 2005; Anne-Catherine Emmerick, La Passion, Prezentare si traducere, Presses de la Renaissance, 2005; Anne-Catherine Emmerick, La vie de la Vierge Marie, Prezentare si traducere, Presses de la Renaissance, 2006; Ces dix jours qui ont fait Medj’, CLD, 2007; Anne-Marie Martel, pionnière de la nouvelle évangélisation, CLD, 2008.
Traducatoarea, Gabriela SICLOVAN, a absolvit Facultatea de Istorie si Filozofie a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Traduceri: Catherine Durandin, Statele Unite, mare putere europeana, Cartier, 2007; Gerard Mordillat, Jerome Prieur, Iisus contra Iisus, Cartier, 2007; Silvain Kahn, Geopolitica Uniunii Europene, Cartier, 2008; Didier Chaudet, Florent Parmentier, Benoit Pelopidas, Imperiul in oglinda, Cartier, 2008; Catherine Durandind, CIA – cinci ani de furie, Cartier, 2008; Viviane Koenig, Cele mai frumoase mituri ale Asiei, Cartier, 2009; Daniel Royo, Dictionarul cavalerilor, Cartier, 2009.
Colectia Cartier Istoric este coordonata de Inga Druta. In Colectia Cartier Istoric au mai aparut: Oleg Serebrian, Despre geopolitica, 2009; Dan Dungaciu, Cine suntem noi? Cronici de la Est de Vest, 2009; Thierry Camous, Orienturi / Occidenturi. 25 de secole de razboaie, 2008; Philippe Nemo, Ce este Occidentul?, 2008; Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Ciprian Siulea, Ovidiu Tichindeleanu, Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismaneanu, 2008; Robert Deliege, Introducere in antropologia structurala. Levi-Strauss astazi, 2008.