Emil Cioran
Aplicatie multimedia
CD Rom-ul acestei prime versiuni contine: opera romana a autorului cu posiblitatea de a naviga in interiorul ei si optiune de cautare; fotografii document cu Emil Cioran sau legate de traiectul sau biografic; 20 de minute de film: fragmente din prima parte a filmului Apocalipsa dupa Cioran realizat de Gabriel Liiceanu si Sorin Iliesiu si fragmente din filmul Petre Tutea - Emil Cioran. O intalnire posibila; muzica (preluata din coloana sonora a filmului): Andrei Tanasescu; inregistrari audio cu si despre Emil Cioran; textul Itinerariile unei vieti - E.M. Cioran semnat de Gabriel Liiceanu.
Paris, Cartierul Latin, "intr-una din mansardele pamantului": istoria otravita a sfarsitului nostru de mileniu s-a petrecut in afara acestui spatiu nespus de modest, dar abia aici, sub acoperisul de pe strada Odeon 21, s-a nascut opera care avea sa devina constiinta nefericirii noastre. Autorul ei, un Nietzsche contemporan trecut pe la scoala moralistilor francezi, a fost pe rand considerat nihilistul veacului, the king of pessimists, scepticul de serviciu al unei lumi in declin. El insusi la 20 de ani se recomanda "specialist in problema mortii", iar mai tarziu ca "un strain pentru politie" - metecul prin excelenta - "pentru Dumnezeu si sine insusi."
Cea mai recenta carte vorbita in colectia Audiofiction
Chira Chiralina, Panait Istrati
In lectura lui Marius Stanescu
Editie prescurtata
La portile Orientului, o poveste in care pasiunile nu sunt lejere ci puternice si apasatoare. Daca firele povestilor se leaga intre ele nu ar trebui sa va mire si daca dragostea nu este neaparat cea dintre un barbat si o femeie, atunci nu va ramane decat sa descoperiti unde anume se afla adevarul iubirii.
Marius Stanescu: Recitind acum Chira Chiralina, am trait aceeasi senzatie ca atunci cand am citit O mie si una de nopti . Ma bucur sa auziti prin mine o noapte romaneasca, plina de un farmec atat de pestrit si special.
Octombrie 2006