Ce spune Molero / Dinis Machado
colectia Cartea de pe noptiera
traducere din portugheza de Micaela Ghitescu
ISBN 978-973-50-1211-3
pret in librarii: 16 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas
La 25 aprilie 1974, cand in Portugalia are loc Revolutia garoafelor, care pune capat dictaturii lui Salazar, Dinis Machado scria cartea Ce spune Molero, publicata trei ani mai tarziu. Romanul devine in scurt timp celebru, a douazecea editie va fi lansata in acest an, de ziua autorului. Personajele cartii sunt preluate in mitologia vietii cotidiene (ca Mitica la noi), iar Machado ajunge un clasic in viata. Ce spune Molero e un roman cu tenta politica, de aceea prima versiune romaneasca este cenzurata. Prezenta versiune este prima completa.
Calea samuraiului astazi / Yukio Mishima
traducere din engleza de Iuliu Ratiu
ISBN 978-973-50-1455-1
pret in librarii: 17 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas
"Geniul lui Mishima a fost sa aplice societatii moderne cea mai severa critica sociala a eticii samuraiului izvorata din Hagakure. Un erou al lui Mishima poate face singur orice il preocupa, fara ajutorul nimanui si fara a-i pasa de ce ar crede altcineva. O asemenea atitudine si-a gasit implinirea ultima in sinuciderea lui Mishima pentru un imparat caruia nu i-a pasat de soarta sa, pentru o cauza la care stia ca nu va contribui cu nimic - si de propria lui mana." (Kathryn Sparling)
Scrisori din Rusia. Rusia in 1839 / Marchizul de Custine
colectia Istorie
traducere din franceza de Irina Negrea, editie, prefata si dosar de Pierre Nora
ISBN 978-973-50-1428-5
pret in librarii: 29 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas
Spre deosebire de Orwell, ale carui intuitii au fost contemporane cu evenimentele, marchizul de Custine a fost un vizionar care a prevestit, cu tulburatoare exactitate, desi cu aproape un secol inainte, revolutia bolsevica si devastarea Europei de catre despotismul nascut in Rasarit. "Rusia in 1839 nu poate fi citita, de fapt, decat cu ochii de astazi. Marchizul pare sa fi anticipat cu un secol critica totalitarismului comunist, spunand tot ori aproape tot inainte de Suvarin, de Trotki, de Koestler in Intuneric la amiaza sau de disidentii sovietici." (Pierre Nora)
Intemeierea metafizicii moravurilor / Immanuel Kant
colectia Paradigme
traducere de Filotheia Bogoiu, Valentin Muresan, Miki Ota, Radu Gabriel Parvu; coordonare si note: Valentin Muresan; comentariu la Intemeierea metafizicii moravurilor de Valentin Muresan
ISBN 978-973-50-1066-9
pret in librarii: 39 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas
Volumul cuprinde o noua si atenta traducere a celebrei lucrari de filozofie morala a ui Immanuel Kant, Intemeierea metafizicii moravurilor. Traducerea e urmata de un comentariu detaliat al lucrarii, primul in Romania, semnat de Valentin Muresan, care explica aproape rand cu rand conceptele de baza, contextul istoric, semnificatia "formulelor" kantiene ale imperativului categoric si arhitectura teoretica subtila oferita de aceasta opera a "filozofului luminarii" de la Konigsberg.
Problema durerii / C.S. Lewis
colectia Intelepciune si credinta
traducere din engleza de Vlad Russo, prefata de C.S. Lewis
ISBN 978-973-50-0974-8
pret in librarii: 14 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas
"N-am fost nicicand smintit pana-ntr-atat incat sa ma socotesc inzestrat si nu am altceva de oferit cititorilor mei afara de convingerea ca, atunci cand durerea sta sa se iveasca, un dram de curaj ajuta mai mult decat o gramada de stiinta, un pic de compasiune omeneasca mai mult decat o multime de curaj, si un strop din balsamul iubirii de Dumnezeu mai mult decat toate la un loc." (C.S. Lewis)
Regele si cadavrul. Povestiri despre biruinta sufletului asupra raului / Heinrich Zimmer
editie noua / traducere de Sorin Marculescu
ISBN 978-973-50-1474-2
pret in librarii: 27 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas
"Prin toata fiinta sa, Zimmer a ramas un puer aeternus, un vesnic adolescent, care, pe aripile unei limbi stralucitoare, a facut sa se deschida toate florile din gradinile legendelor indiene. Le-a impartasit si destinul, caci "moare tanar cel iubit de zei" (C.G. Jung)
Februarie 2007