Richard Restak
Creierul lui Mozart si pilotul avionului de vanatoare
Cum sa ne imbunatatim capacitatea intelectuala
colectia Practic
traducere din engleza de Corina Berbecar
Cartea de fata va spune ce pasi specifici puteti face pentru a deveni mai inteligenti si a va mentine asa. Ea se bazeaza pe un principiu important: cu cat inveti mai mult despre functionarea creierului, cu atat ai sanse mai mari de a-l folosi eficient, optimizandu-ti capacitatile intelectuale si realizand mai multe lucruri in viata decat multi altii. Scopul urmarit in Creierul lui Mozart si pilotul avionului de vanatoare este acela de a va transmite intelegerea principiilor de functionare a creierului. Odata intelese aceste principii, veti putea urma cele douazeci si opt de sugestii pentru ameliorarea performantei cerebrale sau chiar veti concepe si altele, proprii, bazate pe reguli de actionare solide.
Un ghid care, prin intermediul a 28 de pasi usor de urmat, va va invata sa:
profitati de interrelatiile stranse dintre memorie, inteligenta si procesul de invatare;
lasati creierul sa va conduca (in loc sa va faceti griji constante pentru modul in care trebuie sa actionati pentru a va iesi lucrurile asa cum trebuie, mai bine puneti baza pe intuitie);
va sporiti acuitatea mintala si sa va dezvoltati memoria emotionala;
va imbunatatiti puterile de focalizare a atentiei si de concentrare.
Sascha Kugler
Principiul lui Alchimedus
Ghid complet de strategie organizationala
colectia Practic
traducere din germana de Dana Gheorghe
Principiul lui Alchimedus este un concept unitar de management individual si organizational prin care pot fi treziti la realitate oamenii si revitalizate companiile. Este o cale de a conduce oamenii si organizatiile spre adevarata lor forta si spre reusita. Metodele sale contribuie la dezvoltarea spiritului comunitar, la mobilizarea a noi forte de dezvoltare si la punerea disciplinata in practica a obiectivelor.
"Fiti un Alchimedus: faceti numai ceea ce corespunde abilitatilor, inzestrarii si vitalitatii dumneavoastra! Promovati o cultura a valorilor pe care angajatii dumneavoastra sa se poata bizui oricand!" (Sascha Kugler)
Martie 2007