Mony Elkaim
Ce psihoterapie sa alegem
Psihanalize, psihoterapii: cele mai importante abordari
Dezvoltarea psihoterapiei in Romania ultimilor 16 ani s-a realizat cu rapiditate, dar nu de putine ori in conditii de pseudocompetitie intre diversele orientari. Principala tinta a contestarilor a constituit-o psihanaliza, cea mai veche forma de psihoterapie. Prezentul volum, alcatuit de un grup de autori apartinand culturii franceze, recunoscuta pentru nivelul inalt al psihologiei si psihoterapiei, trece in revista in mod sintetic principalele forme de psihoterapie recunoscute de Asociatia Europeana de Psihoterapie. In capitole care variaza intre 20 si 40 de pagini sunt prezentate: psihanaliza (variantele freudiana, lacaniana si jungiana), terapiile de familie, terapiile cognitiv-comportamentale, gestalterapia, analiza tranzactionala, hipnoza ericksoniana, psihodrama, psihoterapia rogersiana, PNL.
Spiritul abordarilor este nu numai riguros, ci si echilibrat, nediscriminatoriu, fiecare orientare fiind tratata cu obiectivitate, evidentiindu-i-se aportul specific.
Vasile Dem. Zamfirescu
Categoria: Psihologie
Pret: 35.00 Ron
Gerard Apfeldorfer
Arta de a cultiva relații durabile
"In calitate de psihiatru, vad zi de zi persoane incurcate in stangacii relationale care duc la esec. De ce unora le este atat de greu sa se angajeze intr-o relatie amoroasa? De ce altii nu reusesc sa-si faca prieteni? De ce atatea dificultati - si chiar conflicte - la munca? Si, mai ales, cum sa scapam de ele? Cum sa traim durabil si in armonie cu ceilalti, in cuplu, in familie sau la slujba? Avem tot felul de idei gresite despre relatiile umane. De exemplu: cu cat dai mai mult, cu atat primesti mai mult - cand de fapt lucrurile stau exact invers. |
Sau: dialogul e de ajuns pentru a rezolva toate conflictele. Sau: trebuie sa spui intotdeauna totul. Destule alte credinte eronate ne fac incapabili sa seducem si ne duc la o singuratate neplacuta.
Povestind intamplari adevarate, as vrea sa scot la lumina fundamentele elementare ale relatiei umane pentru a defini, pentru fiecare, utilizarea adecvata a acesteia zi de zi."
Medic psihiatru si psihoterapeut, Gérard Apfeldorfer este membru al Asociatiei Franceze de terapie comportamentala si cognitiva si cronicar la Psychologie magazine. Este autorul cartilor Maigrir c'est dans la tete si Maigrir c'est fou! aparute la editura Odile Jacob
Categoria: Psihologie
Pret: 24.90 Ron
Vasile Dem. Zamfirescu
Introducere în psihanaliza freudiană și postfreudiană, ediția a doua - revizuită și adăugită
In 1990 a avut loc un eveniment decisiv, poate, pentru implantarea psihanalizei in Romania: studentii de atunci ai Facultatii de Filosofie, care ingloba și psihologia, sociologia, pedagogia, au impus introducerea psihanalizei in planul de invatamant. Printre cei nominalizati ca profesori pentru noua disciplina s-a numarat și autorul acestor randuri. Cursul pe care l-am sustinut incepand cu 1991 și-a propus sa ofere studentilor de la filosofie atat cunoștintele de baza in psihanaliza, cat și semnificatia lor filosofica. Acest curs s-a transformat spre sfarșitul anilor '90 in Filosofia inconștientului cu cele doua volume ale sale, publicate de Editura Trei. |
Tot in 1991, am fost solicitat sa tin cursul de psihanaliza la Facultatea de Psihologie a Universitatii Titu Maiorescu. Conceput ca o "psihologie a inconștientului", acest curs și-a propus sa transmita cunoștintele esentiale despre inconștient in principalele sale ipostaze: freudiana, adleriana, jungiana și contemporana. Devenit acum carte sub titlul Introducere in psihanaliza freudiana și postfreudiana, numitul curs se adreseaza nu numai studentilor. Toti cei care doresc sa se initieze in psihanaliza il pot folosi.
Pret: 35.00
Aprilie 2007