Intre orele 19:00 si 24:00, cei care vor pasi pragul Operei Comice pentru Copii se vor putea intalni, chiar din foaier, cu muzicienii de la Truverii, trupa de muzica medievala care are spectacole in repertoriul OCC, si vor putea lua parte la un atelier de colorat si vopsit blazoane, steaguri, scuturi si sabii. La fiecare sfert de ora, vizitatorii vor putea porni in tururi ghidate prin cladirea Operei Comice pentru Copii. Pe traseu ii vor astepta patru acvarii cu pesti exotici si o mini expozitie educationala la Atelierele „Micul Artist”. Pe acoperisul cladirii, echipa Operei Comice a pregatit inca o surpriza: corturi cu fluturi vii printre care spectatorii se pot plimba liberi. La final, copiii sunt asteptati in Sala UnderGrant, unde se vor putea bucura de o multime de jocuri logice si de perspicacitate. Intrarea este libera, iar expozitiile vor ramane deschise si pe perioada Festivalului Opera Copiilor, intre 29 mai-3 iunie.
In weekendul care tocmai s-a incheiat, la Salonul Mozart a avut loc premiera spectacolului de opera „Colombina se intoarce”, in regia Irinei Furdui. Zeci de spectatori mici si mari au urmarit cu interes si la final au aplaudat cu entuziasm aventurile Colombinei si ale spriridusului Arlechino, prietenul sau de nadejde. Spectacolul se joaca pana pe 25 mai. Tot din acest weekend, Opera Comica pentru Copii a reluat, la Sala Mare, baletul „Don Quijote”, in coregrafia lui Catalin Caracas si scenografia Adrianei Urmuzescu. Astazi, 14 mai, de la ora 19:30, publicul galatean se poate intalni cu „Don Quijote” pe scena Teatrului National de Opera si Opereta Nae Leonard din Galati, de la ora 19:30, in cadrul celei de-a XXVI-a editii a Festivalului International de Animatie „Gulliver”.
Pe 26 si 27 mai, Opera Comica pentru Copii gazduieste, la Sala UnderGrant, spectacolul invitat al Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, „Apolodor”. Frumoasa poveste a pinguinului care vrea sa plece de la circ si sa se intoarca acasa, in Labrador, este o adaptare realizata de Virginia Vasilache dupa basmul in versuri „Apolodor, pinguinul calator” de Gellu Naum.