Prezentă la lansare, Maria Ţochină, preşedinte-director general al SRR, a elogiat, în calitate de mămică, sufletul generos al autoarei care, prin acest volum închinat inocenţei, transmite un mesaj "menit să ne ajute să ne creştem şi, mai ales, să ne educăm mai bine copiii". "Cele mai frumoase poveşti sunt cele pe care le inventăm noi şi trebuie să găsim răgazul necesar să deschidem această carte pentru nevoia de poveşti", a spus ea. Titus Vîjeu, care semnează postfaţa cărţii, a evocat personalitatea excepţională a Elvirei Ivaşcu, "o voce care a intrat în casele noastre aducând echilibru şi care ne-a apropiat, prin constanţă, de cultura şi civilizaţia chineză". "Elvira Ivaşcu dezvăluie în cartea sa relaţia bunică-fiică-nepoată desenând o hartă unică a simţămintelor pe cale de dispariţie", a remarcat Titus Vîjeu. În postfaţa cărţii, el consideră că poveştile Elvirei Ivaşcu "sunt menite să aducă în faţa cititorilor o lume colorată, în care viaţa curge după legile omeniei şi ale candorii sufletelor, legi pe care timpurile moderne încearcă, nu o dată, să le reprime, asediindu-le cu noile lor 'valori'.
Copii, adulţi şi bătrâni continuă să se supună, din fericire, unor norme vetuste neabdicând de la idealul poveştii". Despre personalitatea Elvirei Ivaşcu au vorbit istoricul literar prof.dr. Ion Dodu Bălan, poetul şi jurnalistul Nicolae Dragoş, Stana Buzatu, preşedinta Clubului România UNESCO, Sofia Şincan, Ştefan Dimitriu. * * * Elvira Ivaşcu s-a născut la 8 iulie 1927. În 1946 a absolvit Liceul "Carmen Sylva" din Timişoara, iar în 1950 a absolvit Facultatea de Litere şi Filzofie din Cluj. Între anii 1950 şi 1957 a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Lingvistică din Cluj -Napoca, profesor la Liceul "Aurel Vlaicu" din Orăştie şi la Liceul "Avram Iancu" din Brad.
În perioada cuprinsă între 1964 şi 1987 Elvira Ivaşcu a activat în calitate de crainic-redactor la Radioteleviziunea Română şi pentru aproape trei ani de zile a fost crainic-redactor şi profesor de rostire radiofonică în limba română la Beijing (Radio China Internaţional - Secţia Română). A semnat peste 1.000 de articole în presa scrisă, a realizat emisiuni de radio, scrie poveşti pentru copii şi a publicat 11 volume. Din 1992 este membru al Uniunii Scriitorilor.