premiu. "Cred ca am lasat o impresie buna. A fost primul festival la care am participat. Primul meu premiu. Vreau sa devin un nume mare precum Al Jarreu, Aura Urziceanu sau George Benson", a declarat Al Baroc imediat dupa ridicarea premiului.
Tanarul muzician crede ca de la inaintasii sai a mostenit talentul. "Este ceva genetic. Din fericire, talentul se mosteneste. Am in familie nu numai pe Aura Urziceanu, care este cantareata de jazz, dar si bunicul meu George Urziceanu si unchiul meu Petrica Stefan saxofonist. Nu am facut pregatire cu Aura. Cant toata ziua. Dau drumu la orga, la clape si cant. Asa ma pregatesc", a declarat Al Baroc.
Alexandru Baroc (Bucuresti) a urcat pe scena Galelor Studentesti de Jazz de la Sibiu alaturi de alti 100 de tineri artisti din sase mari centre universitare din tara. Pentru prima data in 2007, Galele, care au deschis in mod traditional Festivalul International de Jazz s-au desfasurat sub forma de concurs."Introducerea sectiunii de concurs are ca scop incurajarea tinerelor talente si accentuarea spiritului competitiv care a dus intotdeauna la performanta. Tinerii care aspira la o cariera in acest gen muzical au putine sase sa evolueze in concursuri. Asa cum muzica usoara are ca principale competitii "Cerbul de Aur" si "Mamaia", jazz-ul are Festivalul de la Sibiu", a declarat Liliana Popescu, director al Casei de Cultura a Studentilor (CCS) Sibiu, organizator al evenimentului.
Juriul Galelor Studentesti a fost compus din: Alexandru Sipa (presedinte), Imre Beatrix, Marius Dumitriu, Horia Fagarasanu si Constantin Iridon.
Luni seara, incepe la Sibiu cea de-a 37-a editie a Festivalului International de Jazz care reuneste timp de noua zile peste 200 de artisti.