Cea de a XXI-a editie a ART BUNAVESTIRE s-a relevat a fi una superlativa, dovedind ca orasul Negresti Oas nu e doar un rezervor viu de folclor ci si un centru - model cultural al artei de elita intemeiata pe o generoasa traditie ce justifica infiintarea “Departamentului de arte vizuale” a Muzeului Tarii Oasului. Cum s-a ajuns in acest punct-reper luminos? Inceputurile le gasim la coagularea unui grup de plasticieni de bastina, la care li se adauga , mai apoi, cativa veniti din afara si statorniciti aici, sprijiniti de eforturile dr. Mihai Pop, caruia i s-a inscris numele pe sala de expozitii. Demersurile benefice au continuat prin sprijinul mereu crescut al Primariei si al Consiliului Local, in frunte cu primarul Nicolae Bura.
Si, iata acum, intreg spatiul expozitional de la parter a fost consacrat organizarii de expozitii si nu oricum: acesta a fost refacut, reorganizat, de la vopsirea peretilor la distributia luminii - astfel ca lucrarile expuse au sansa de a fi puse in valoare la maximum de receptare vizuala. Dincolo de latura organizatorica a spatiului, artistii plastici negresteni au mai iesit in lume sau mai limpezit in gandire cat si in abordarea subiectelor atacate, astfel incat prezentele lor in actuala expozitie pe departe de a fi autopastise: acestea releva autodepasirea - o surprinzatoare detectabila evolutie artistica.
De remarcat, nu in ultimul rand, profesionalizarea publicului (mereu mai numeros in expozitii, mai atent si mai educat estetic) astfel ca-n ochii acestuia artistii negresteni au devenit niste intelectuali de elita ce merita urmariti, apreciati si respectati. Iata-i pe acesti fii - cetateni de onoare ai urbei: Vasile Pop-Negresteanu, Dorel Petreus, Ion Pop-Prilog, Ion D. Ion, Corneliu Pop, Andrei Florian, Ion Gozman, Iosif Saitos... Ar merita ca fiecare familie de negresteni sa aiba in casa - alaturi de sfintele icoane - macar cate o lucrare a acestor demiurgi ai frumosului, lucrare care sa le lumineze spatiul ambiental domestic...
Expozitiei nu i s-a pretins o anume tema, dar varietatea lucrarilor expuse se incheaga simfonic intr-un imn consacrat binelui si frumosului. Rasfoid catalogul-album al expozitiei, vei putea admira o varietate de stiluri tehnice si categorii plastice, cum sunt: tehnica mixta, acrilic pe panza, acrilic si colaj, ulei pe panza, grafica, ceramica, sticla, monotipie acrilic, creion pe carton, sculptura, metal sudat, pictura pe pietre etc. Expozantii oaspeti invitati din tara si din strainatate s-au integrat perfect demersului (international), fraternizand estetic cu colectivul negrestenilor... Nu ratati sansa de a va intalni cu arta inalta de la BUNAVESTIRE. Vizitati expozitia asa cum ati merge la o biserica, spre iluminare si limpezire a cugetului.