După şedinţa de evaluare a Festivalului “Interferenţe”, se va decide, practic, ce elemente se vor păstra în Festivalul UTE de anul viitor.
“Vrem să introducem în festival atât limbaje teatrale diferite, cât şi portrete teatrale diverse. Mai vrem să păstrăm şi lansările de carte teatrală, cu care am obişnuit deja publicul clujean. De asemenea, sper că-i vom atrage şi pe studenţii români să facă voluntariat, iar publicaţia «Mozaicul festivalului» va apărea şi în limba română”, a spus Visky.
El a precizat că Festivalul UTE ar urma să se organizeze în luna noiembrie, anul viitor, după Festivalul Naţional I.L. Caragiale, de la Bucureşti.
“Interferenţe”, un succes deplin
Aproximativ 7.000 de spectatori s-au înghesuit timp de zece zile la Festivalul Internaţional “Interferenţe”, organizat la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca. Cu un buget relativ modest, 1.000.000 de lei, Teatrul Maghiar de Stat a demonstrat în sfârşit că şi Clujul poate fi, asemeni altor oraşe culturale europene, gazdă de cinste pentru un festival teatral internaţional de calibru.
Timp de 10 zile, trupe importante de teatru din Europa, şi nu numai, au întreţinut cu succes programul Festivalului “Interferenţe”. Fără pleiade de politicieni, aşa cum se obişnuieşte la astfel de evenimente, organizarea festivalului s-a dovedit a fi impecabilă.
“Studenţii de la Facultatea de Teatru şi Televiziune au acceptat să lucreze voluntar în cadrul acestui festival şi suntem mulţumiţi de cum s-au comportat”, a povestit directorul artistic al Teatrului Maghiar, Visky Andras. Conducerea Teatrului a mizat pe munca voluntarilor la lansări de carte, primirea invitaţilor, accesul în sală, asigurarea spectatorilor cu căşti pentru traducerea pieselor străine, întreţinerea unei publicaţii informative, “Mozaicul festivalului”.
“Am vrut să arătăm că promovăm un teatru al clujenilor. Mai exact, am încercat să mergem pe linia acelui festival organizat an de an, în diverse oraşe, de Uniunea Teatrelor din Europa”, a mai completat Visky.