"Prin SOS Castelul, dorim să tragem un semnal de alarmă pentru salvarea acestui monument istoric de excepţie. Singura instituţie care se ocupă, cu adevărat, de acest castel, este Primăria Hunedoara. Pe de altă parte, dorim să atragem atenţia şi asupra comunităţii din municipiul Hunedoara", a declarat directorul festivalului, Mircea Goian.
SOS Castelul s-a transformat deja într-o ofertă culturală pentru turiştii români şi străini. Potrivit directorului festivalului, există agenţii de turism care doresc să includă acest moment din an în pachetul de servicii oferite amatorilor de turism cultural.
În acest an, festivalul are invitaţi de înaltă ţinută artistică, iar recitalurile de muzică medievală vor fi susţinute în sălile castelului, pentru a introduce publicul în atmosfera medievală a secolului al XIV-lea.
SOS Castelul debutează cu vernisajul unei expoziţii de fotografie semnată de artiştii plastici Constantin Zgâmbău şi Alin Ciortea, urmat de recitalul trupei "Trio de ancii", de la Academia de Muzică "Ghe. Dima" din Cluj-Napoca.
Miercuri, vor concerta la castel grupul de muzică medievală "Huniadi Cantores", urmat de Camerata "Romantica" Radio Cluj-solistă Mirela Capătă de la Filarmonica "Transilvania" Cluj.
Joi, spectacolul se mută în curtea castelului, unde vor concerta grupurile "Riff" şi "Prometeu", iar vineri recitalurile vor fi continuate de corul de cameră "Sargeţia" - Deva şi de Nicu Alifantis.
Festivalul se va încheia sâmbătă cu recitaluri ale trupelor Iris, Dakonia-Sibiu, Torpedo-Deva, Blue Family-Serbia şi un foc de artificii.
Toate concertele încep la ora 20,00, iar intrarea este liberă.