Padurile racoroase ce il inconjoara si poienile cu un rafinament aparte, alintate de razele soarelui au si o incarcatura speciala pentru romani, avand in vedere numele sonore din cultura noastra care s-au dezvoltat in aceasta regiune.
Raul ce trece printre cateva case de demult misca rotile morilor de apa pe care privindu-le simti cu adevarat ca valorile romanesti traiesc in continuare in fiecare frunza si in fiecare ramura ce creste pe pamantul Muzeului Satului din Sibiu.
foto : Moara de vant Caciulata-Bestepe judetul Tulcea
Intr-un spatiu grandios de 96 de hectare, 10 kilometri de alei te poarta catre o istorie a neamului pe care nu o poti admira in carti. Realitatea morilor de vant dobrogene, podurilor plutitoare si constructiilor pescarilor din Delta Dunarii aduc aminte de o parte uitata a neamului nostru. O parte ce inca traieste si ofera intregii lumi invataminte si povestiri dintre care unele au fost uitate, altele nespuse.
Chiar daca un colt al muzeului a fost dedicat copiilor, morile in miniatura rapesc privirea oricarui vizitator, indiferent de varsta.
De asemenea in mijlocul satului se regaseste cea mai frumoasa biserica din Romania. Ea are un acoperis mare si o intrare foarte mica ce a fost special conceputa astfel pentru a-i obliga pe credinciosi sa se aplece in fata lui Dumnezeu si pentru ca in vremurile de demult turcii sa nu poata intra calare inauntru.
foto : Pavilion - loc de popas - Maramures
Cei care doresc sa scape de viata galagioasa de la oras pot sa se cazeze si sa ramana peste noapte la Muzeul Satului din Sibiu.
Totodata cei care poftesc la mancarurile traditionale romanesti pot sa faca un popas la restaurantul din incinta Muzeului.
Expozitiile in aer liber pot fi vizitate lunea de la ora 9.00 pana la ora 17.00 si de marti pana duminica de la 9.00 pana la 19.00.
Sala de expozitii "Gheorghe Focsa" poate fi vizitata de miercuri pana duminica de la ora 11.00 pana la ora 19.00.
foto : artLine.ro