In perioada decembrie 2013 – martie 2014, la sediul Muzeului National de Istorie a Romaniei este deschisa expozitia temporara “Aurul si argintul antic al Romaniei”.
Expozitia "Aurul si argintul antic al Romaniei" reuneste peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur si argint, descoperite pe teritoriul Romaniei. Structura expozitiei ilustreaza, prin aceste obiecte de o deosebita valoare istorica, estetica si simbolica, o perioada de peste sase milenii, cuprinsa intre Neo-Eneolitic si Antichitatea Tarzie (mileniul al V-lea a.Ch. – secolul al VII-lea p.Ch).
La aceasta initiativa expozitionala a MNIR s-au alaturat 31 de muzee din tara, fiecare dintre piesele ce urmeaza a fi expuse avand o semnificatie si o istorie proprie. Unele dintre obiectele incluse in tematica acestei manifestari se afla in expozitia Tezaur Istoric a MNIR si, prin urmare, pot fi vazute doar la Bucuresti, altele sunt expuse in diferitele muzee de istorie si arheologie din tara, in timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului in trecut.
I. C.
Ianuarie 2014