Pe 20 martie, spectatorii din Brasov sunt invitati sa vada un spectacol cu si despre tineri al Operei Comice pentru Copii: „Joc si Rock”, in regia maestrului Cristian Mihailescu, bazat pe opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu. Spectacolul va avea loc de la ora 19:00 la Teatrul „Sica Alexandrescu”, iar intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.
Premiera baletului „Fata babei si fata mosului”
Din 1 aprilie, Opera Comica pentru Copii prezinta o noua poveste a lui Ion Creanga: baletul „Fata babei si fata mosului”, realizat de coregraful Mihai Babuska. Aceasta este a patra adaptare a unui text de Creanga, dupa succesele spectacolelor de teatru „Punguta cu doi bani” (51 reprezentatii, 5.000 spectatori de la premiera din 2016), „Ivan Turbinca” (48 reprezentatii cu 4.500 spectatori) si „Harap Alb” (45 reprezentatii cu 4.200 spectatori). Fata cinstita a mosneagului, fata cea rea a babei, baba si mosul, impreuna cu personaje fantastice, traduc in dans celebra poveste, intr-o miniatura coregrafica dedicata iubitorilor baletului, dar si celor care indragesc basmele copilariei.
„Esential pentru mine este ca spectacolul, dincolo de mesaj, sa aiba suflet. Indiferent ca-n sala sunt copii sau maturi, balerinii trebuie sa inlantuie miscari care sa transmita o stare. Altfel, toata desfasurarea de pe scena se rezuma doar la o etalare tehnica... Avem nevoie de arta cu suflet care sa aiba continut. in <<Fata babei si fata mosului>> se danseaza cu pasiune, intr-o concentrare de miscari care tin loc de text, pentru ca spectacolul sa fie usor de inteles de catre cei mici”, spune Mihai Babuska, cel care semneaza regia si coregrafia spectacolului.
Primavara jucariilor la OCC
Opera Comica pentru Copii a dat startul unei noi campanii de strangere a jucariilor destinate copiilor din medii defavorizate sau din centre de plasament. „Primavara jucariilor la OCC” se desfasoara intre 1 martie si 15 mai, perioada in care bucurestenii sunt invitati sa doneze jucarii in buna stare pe care sa le aduca direct la urna de la intrarea Operei Comice, Calea Giulesti nr. 16. Cele peste 1500 de jucarii stranse in cea de-a sasea editie a campaniei J.O.C. incheiata pe 31 decembrie 2017 au fost donate copiilor de pe Pirita, o comunitate marginasa de langa orasul Baia Mare. „Jucariile adunate de Opera Comica pentru Copii, cu ocazia spectacolelor de Craciun, au ajuns la copiii din comunitatile marginalizate din Baia Mare. Copiii care merg la gradinita au fost foarte bucurosi! inainte de vacanta o sa-i recompensam pe scolari, iar restul jucariilor le vom pastra pentru zilele de nastere ale copiilor care, de obicei, nici nu stiu ca-i ziua lor. Multumim tuturor! ” (Claudia Costea, asistent social)
Pana pe 10 aprilie continua concursul aniversar cu 2018 premii al Operei Comice pentru Copii - Treasure Hunt „Orchestra de aur a OCC”. Participantii pot castiga un city break la Milano, bilete la spectacolele din acest an, abonamente pentru stagiunea 2018-2019 si produse personalizate din magazinul OCC. Cei interesati sa participe sunt invitati sa urmareasca toate mediile de comunicare si sa observe cat mai multe indicii (fotografii sau cuvinte care denumesc instrumente muzicale) prezente in materialele de promovare ale Operei Comice pentru Copii: afisele spectacolelor, articole de presa, spoturi audio si video etc). inscrierile se fac prin completarea formularului online pe site-ul www.operacomica.ro. Concursul marcheaza sarbatorirea a 20 de ani de existenta a singurei opere comice pentru copii din lume. Zilele acestea a aparut revista trimestriala a OCC, cu un instrument muzical pe coperta. L-ai identificat?
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentatii, dintre care 19 premiere.
Orchestra de Aur a OCC: stiai ca „Flautul Fermecat” este cea mai populara opera a lui W. A. Mozart?