- Cel de-al doilea Razboi Mondial a fost mai mult decat o perioada dificila. Iesita dintr-o perioada grea, lumea dorea sa se indrepte din nou catre lucrurile frumoase, iar Christian Dior a avut un rol deosebit in aceasta directie.
Lucrurile au capatat o intorsatura pozitiva in 1947, an in care Christian Dior a transformat viziunea modei si opiniile femeilor in legatura cu aceasta. El a inceput sa foloseasca materiale luxoase, desene si modele care au fascinat femeia anilor '40, iar moda anilor '50 este adesea caracterizata de fustele "poodle", asortate cu pulovere, imagine este inspirata de linia dictata de Dior care a introdus fustele putin sub genunchi, largi, asezate perfect pe o talie mica. Aceste fuste erau asortate adesea cu un sacou elegant. Totul era gandit in amanunt si astfel exista o versiune "de zi", dar si una "de seara". Versiunea "de seara" era ultra-feminina si plina de farmec.
Foarte apreciate, tinutele semnate de Christian Dior erau purtate de femeile care isi doreau sa fie feminine si totodata nu doreau sa renunte la aerul traditional transmis din copilarie de mame si bunici.
Cea mai faimoasa creatie Dior a fost costumul iconic Bar. Acesta era alcatuit dintr-o jacheta din matase, croita pentru femei cu bustul mare si soldurile mici. Fusta era confectionata din fire de lana. Tinuta era asortata cu pantofi cu toc, manusi scurte din piele, o umbrela si o palarie cu boruri mari.
O alta silueta populara a celebrului creator Christian Dior a fost ansamblul "A". Rochia originala a devenit foarte populara dupa ce Olivia de Havilland, marea actrita de pe scena filmului american, a purtat-o la nunta sa.
Chiar daca "rochia-costum" are multe aspecte imprumutate din modelele costumelor elegante purtate de barbati, aceasta inspira si astazi feminitate si arata foarte bine. Rochia a fost fabricata din lana si sacoul in forma de "A" a dat si numele tinutei.
Rochiile de seara au urmat aceeasi linie ca cele doua costume devenite extrem de populare. Dior a creat pentru femeia traditionala care isi dorea eleganta si rafinament.